Site icon TechInside

Zuckerberg ABD Başkanlığı’na mı hazırlanıyor?

2016 Kasım ayındaki ABD seçimlerinde en çok tartışılan konu, Facebook’un başkanlık seçimlerini manüple edip etmediği oldu. 

O kadar ki, Facebook’ta yayınlanan sahte haberlerin, ABD’nin seçimlerini kökünden etkilediğini ve Demokratlar’ın oyunu düşürerek Trump’ın seçimi kazanmasını sağladığı iddiasına artık herkes katılıyor.

Facebook ise “bir daha” böyle bir şey olmaması için sahte haberleri engellemenin yolunu hala arıyor ancak kesin bir çözüm de bulabilmiş değil.

Bu sırada Facebook’un aslında seçim sürecinde çok etkili olduğu da anlaşılmış oldu ve şimdi o kaçınılmaz soru soruluyor: Zuckerbeg başkan adayı olsa seçimi kazanır mı?

Bu sorunun cevabı henüz net değil ama Zuckerberg’ün önümüzdeki dönemlerde yapılacak seçimlerde aday olma ihtimali güçlenmiş görünüyor. Genç sosyal medya patronunun 2017’yi ABD’deki tüm eyaletleri dolaşarak, ABD halkı ile kişisel olarak temas kurma yılı olarak ilan etmesi de gözden kaçmış değil.

Artık herkes Zuckerberg’in önümüzdeki 1-2 seçim dönemi içinde başkan adayı olarak ortaya çıkabileceğini dile getiriyor. Kanada Başbakanı’nın da genç yaşta seçilmesi ve büyük ilgi görmesi, Zuckberg’ün Demokrat parti içinden aday gösterilme ihtimalini güçlendiriyor.

 

Exit mobile version