Techinside Google News
Techinside Google News

Siber saldırılar marka itibarına büyük zarar veriyor

Branding

Kaspersky Lab ve B2B International tarafından 2015 yılında Türkiye’nin de aralarında olduğu 26 ülkeden 5500 BT uzmanının katılımıyla gerçekleştirilen anket marka itibarına dair önemli bulgulara işaret etti.

- Advertisement -

Son derece rekabetçi bir ortamda başarılı şirketler, sadece verimlilik ve ürün veya hizmet kalitesinden çok daha fazla değerin üzerinde yükselmekte. Müşteriler ve iş ortaklarının güvenine sahip olmak büyük bir karlılık sağlayabilir ve lekesiz bir itibar, bu güveni oluşturmada anahtar bir rol oynayabilir. Tüketicinin güvenini kaybetmek genellikle karlılığın azalmasına neden olur ve bazen de iflasa sürükler.

İtibarın zarar görmesi, doğrudan söz konusu vakanın kamu tarafından öğrenilmesine bağlı. Türkiye’de katılımcıların %31’i şirketlerinde meydana gelen bir vaka hakkındaki bilgilerin medyaya sızdırıldığını ve kamuya açıklandığını söyledi.

İtibarın gördüğü hasarın boyutu, şirketin imajını düzeltmek için harcadığı miktarla ölçülebilir. Türkiye’de her üç şirketten biri (%37), şirket dışından danışmanlardan yardım istemek zorunda kalmış. İlginç bir şekilde, geçtiğimiz son üç yıl içinde şirketler, olumlu bir itibara daha büyük önem vermeye başlamış.

Kaspersky Lab Uç Nokta Ürün Yönetimi Başkanı Konstantin Voronkov şunları söyledi: “Şirketinizin ne kadar büyük veya küçük olduğu önemli değildir – zarar gören bir itibar her işletmeye eşit derecede zarar verebilir.” Bu durumda, bilgi güvenliği sağlamak için tüm olanaklı önlemleri almanız önemlidir. Kurumsal BT altyapısının her öğesinin karmaşık çok katmanlı koruması, hem şirket içinden bilgi sızdırma hem de ağa sızmaya çalışan bilgisayar korsanlarına karşı şirketinizin güvenliğini sağlayacaktır.”

Çok katmanlı bilgi güvenliği için Kaspersky Lab, kurumsal altyapının her öğesi için bir çözüm portföyü sunar. Kaspersky Endpoint Security ve Kaspersky Small Office Security gibi entegre çözümlerin yanı sıra Kaspersky Security for Mobile, Kaspersky Fraud Prevention ve Kaspersky Security for Virtualization gibi özel çözümler içerir ve genişletilmiş destek hizmetleri korumayı daha da dayanıklı hale getirir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir