Techinside Google News
Techinside Google News

13 yaşında Intel’den yatırım aldı

Silikon Vadisi, 13 yaşında görme engelliler için yazıcı geliştirip Intel'den yatırım almayı başaran bu genci konuşuyor.

ShubhamBanerjeeAmerika’nın San Francisco kentinde yaşayan 13 yaşındaki Shubham Banerjee, sadece bir Lego seti kullanarak görme engellilerin okuyabilmesine olanak sağlayan Braille yazıcısı üretti. Dünyanın en genç atılımcıları arasına girmeyi başaran genç, hem görme sorunu olanlar için büyük bir umut, hem de bu marketin geleceği için önemli bir gelişmenin kaydedilmesini sağladı.

The Guardian’da yer alan habere göre Braigo Labs adını verdiği ve daha sonra destek gören startup’ı sayesinde adını duyuran Banarjee, Silikon Vadisi’nin de ilgisini çekti. Kimliğini gizli tutmayı tercih eden birden fazla yatırımcı, Banerjee’ye destek oldu ve pazar için beklenmedik bir yola girilmesini sağladı. Masaüstü yazıcı için 2 bin dolar yerine sadece 350 dolar harcayarak üretim yapmak isteyen Banerjee, görme engelliler için tablet ve dizüstü bilgisayar çözümleri de yaratmak istiyor.

- Advertisement -

Henüz anlaşma imzalamak ve çekler ile haşır neşir olmak için çok genç olan Shubham Banerjee’ye bu konularda anne ve babası destek oluyor. Fikrin doğmasında ebeveynlerin de imzası var. Okulun fen projesi için sorular soran genç, anne ve babasından “Google’da ara!” gibi bir tepki alıyor ve keşif yolu açılmış oluyor.

Lego Mindstorms EV3 kit robotik lego parçalarını kullanan genç isim, önce bölge yarışmasını kazanmış ve kısa süre içerisinde yerel bir üne kavuşmuş. Gencin Intel’de çalışan babası ise Braigo Labs için 35 bin dolar destek sağlamış. Bu arada hazır üretim bir yazıcı ile yeni 2.0 modelinin geliştirilme sürecine başlayan Shubham, elektronik metinleri Braille formatına dönüştürmek için Intel çiplerinden birini kullanıyor.

Intel yöneticilerinden de yatırım alan aile, dışarıdan başka mühendisler kiralayarak onların da projeye katılmasını sağlamış. Bu yaz mevsiminde üçüncü sürümü tamamlamayı planlayan Barenjee, 25 ayrı cihazı farklı görme engelliler kurumuna vermeyi planlıyor. Okuluna devam eden Shubham, derslerden sonra ise yatırımcıları ile görüşüyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

7 YORUMLAR

  1. Şimdi bende bir proje üzerinde çalışıyorum doğa koleji ile birlikte fikir benden çıktı yapmak içinse mühendise ihtiyacım vardı inşallah benim projemde duyulur :)

    • ben gülüp geçmem çünkü benim de mıknatıslı tren projem vardı daha ben açıklarken alay etmişlerdi ancak şimdi çin liler prototipini yaptı bile saatte 700 kilometreye çıkacağı düşünülüyor kurulduktan sonra tek maliyeti tren geçtikten sora soğutulması

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir