Techinside Google News
Techinside Google News

HP işçi çıkartıyor, HPE kar açıklıyor

Geçen yıl şirketin yarısı HPE (HP Enterprise) olarak ayrılan yılların devi Hewlett Packard'da (HP) tasarruf amacıyla işten çıkarma yapılacağı duyuldu.

Geçen yıl şirketin yarısı HPE (HP Enterprise) olarak ayrılan yılların devi Hewlett Packard’da (HP) tasarruf amacıyla işten çıkarma yapılacağı duyuldu. Önümüzdeki 3 yıl içinde şirketin yüzde 10’u kadar elemanı yani 3000 ila 4000 arasındaki bir sayıda eleman çıkartmayı planlandığı belirtiliyor. Bunun en önemli nedeni ise ürünlere talebin devamlı gerilemesi.

HP, geçen yıl yapılan ayrılma sonucunda sadece yazıcı ve bilgisayar satan taraf haline gelmişti. HPE ise bulut servisleri, yazılım ve hizmet bölümlerini içeriyor.

- Advertisement -

HP’nin CEO’su Dion Weisler, işten çıkarmaların yazılım ve bilgisayar sektörünün zorlu pazar koşullarında, şirketin karlı halde kalmasına yardımcı olacağını belirtirken ; “Amacımız belli, yönetimimiz sağlam ve yeni dönem için pozisyon alıyoruz. Pazarımız hala çok zorlu ama öz işimizde yaratıcılık sözü veriyor ve uzun dönemli fırsatları görüyoruz” dedi ve şirketin özellikle ticari mobilite ve servisler ile üretim sektörüne yönelik 3D ve kopyalama sektörünün de belli alanlarında fırsat gördüğünü söyledi.

Şirket, işten çıkarmaların hangi bölümlerden yapılacağına dair bir açıklama yapmadı ama ülkeden ülkeye değişeceğini söyledi. Buna karşılık analistler işten çıkarmaların yazıcı ve tedarik bölümlerinden yapılacağını düşünüyorlar.

İşten çıkarmaların 2020’li yıllarda 200-300 milyon $/yıl tasarruf anlamına geleceği belirtiliyor ama tahmin edeceğiniz gibi işten çıkarmaların da bir maliyeti var. Bunun da 350-500 milyon $ olması bekleniyor.

HP’nin şu anda 50.000 kadar elemanı bulunuyor.

Bu arada HPE’de işler iyi gidiyor gibi görünüyor. 2016 yılının üçüncü çeyreğinde HPE, 12,2 milyar dolar net gelir açıkladı. Bu rakam önceki yıla göre yüzde 6 oranında daha düşük. Hisse sahiplerine ise 1,5 milyar dolar dağıtıldı. Hisse başına kazanılan seyreltilmiş net kar 1,32 dolar olarak finansal kayıtlara geçti. Bu rakam ise, daha önce belirtilen 1,10 ve 1,14 dolar tahminlerinden daha fazla. Bu bakımdan HPE, net gelirlerinin azalmasına rağmen operasyonel performansını artırarak hissedarları için daha karlı bir şirket olmayı başardı. Zira şirkete nakit akışı aynı dönem içerisinde 1,7 milyar dolarak olarak kaydedildi. Önceki yıla göre nakit akışında yüzde 10 artış gözlemleniyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir