Techinside Google News
Techinside Google News

Cardtek’ten yenilikçi ödeme teknolojisi

Cardtek, dünyanın en büyük ödeme ve finansal hizmetler etkinliği Money 20/20’de Dijital Yetkilendirme Platformu adını verdiği bu teknolojiyi küresel arenada tanıttı.

Uluslararası çapta 25’i aşkın ülkede yenilikçi ödeme sistemi çözümleri sunan Cardtek, NXP iş birliğiyle giyilebilir cihazlar için yenilikçi bir ödeme teknolojisi geliştirdi. Cardtek ve NXP, Dijital Yetkilendirme Platformu adlı bu yeni teknolojiyi, dünyanın en büyük ödeme ve finansal hizmetler etkinliği Money 20/20’de küresel sektörün fikir önderlerine tanıttı.

Giyilebilir teknolojilerin hızla ödeme sistemleri gündemine oturduğuna dikkat çeken Cardtek Kuzey Amerika Satış ve Pazarlama’dan sorumlu Başkan Yardımcısı Emilian Elefteratos; “Tractica tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre 2015 yılında 3,1 milyar Dolar olan giyilebilir cihazlarla yapılan ödeme işlem hacmi 2020 yılında 501,1 milyar Dolar’a ulaşacak. Çok yakın zamanda Rio’daki Olimpiyat Oyunları’nda giyilebilir teknolojilerin tüm dünyaya tanıtılması da bunun bir kanıtı. Giyilebilir teknolojiler de finans kuruluşları ve hizmet sağlayıcılara üçüncü partilerden bağımsız olarak kendi cüzdanlarını yönetme imkânı veriyor. Temassız giyilebilir teknolojiler sayesinde tüketiciler çok daha kolay ve güvenilir bir şekilde işlem yapabiliyor. Cardtek olarak biz de geliştirdiğimiz yenilikçi teknoloji sayesinde hızla ivme kazanan bu trendin öncüleri arasında yer alma başarısını gösterdik” dedi.

- Advertisement -

Temazsız güvenli ödeme

NXP Başkan Yardımcısı Charles Dach ise “Temassız, güvenli uygulamaların giyilebilir cihazlara entegre edilmesi donanım ve servis sağlayıcılar için çok önemli bir iş fırsatı. NXP’nin PN66T loader servis özelliğiyle yeni hizmetler giyilebilir cihazlara çok kolay ve güvenli bir şekilde uyarlanabiliyor. Böylece giyilebilir cihazların kimlik tanımlama, bankacılık işlemleri, biletleme ve daha pek çok alanda kullanımı için yeni kapılar aralanmış oluyor” şeklinde konuştu.
Cardtek’in Dijital Yetkilendirme Platformu, kullanıcılara giyilebilir cihazlarla güvenli ve kolay işlem yapma deneyimi sağlıyor. Ödeme, ulaşım, geçiş kontrol, biletleme gibi pek çok hizmet giyilebilir teknolojiler sayesinde kullanıcı ile buluşuyor. NXP PN66T ve P60 giyilebilir çiplerin entegre edildiği Cardtek’in ödeme sistemi altyapısı, finans kuruluşları, giyilebilir cihaz üreticileri ve diğer servis sağlayıcılara ödeme ve ödeme dışı pek çok hizmeti sunabilme imkânı sağlıyor. Aynı zamanda Cardtek mobil yazılım geliştirme kiti ile tüm kurumlar kolaylıkla kendi mobil cüzdanını oluşturmak için kullanıcı arayüzü geliştirebiliyor. Bu çözüm ayrıca tokenizasyon hizmetleri de sunarak kart bilgilerinin giyilebilir cihazlarda güvenli bir şekilde tutulmasını sağlıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir