Techinside Google News
Techinside Google News

2015 Dijital pazarlama öngörüleri

2014 yılının son günlerini yaşadığımız şu dönemde, sektöre dair gelişmelerden dersler çıkararak önümüzdeki yıl bizi neler bekliyor tahmin edebiliyoruz.

Ben de bu bağlamda 2015’te beklenen dijital pazarlama trendlerini derlemek istiyorum.

Öncelikle geçtiğimiz yıl da büyük etkisini gördüğümüz geleneksel pazarlamacıların dijitale kayması daha da büyük ivme kazanacak, ayrıca dijitale kayan pazarlama uzmanları içerisinde, teknolojinin DNA’sını özümsemiş olanlar ile dijitalleşmeye yeni yeni ısınanlar arasında farkın daha da büyüyeceğini söyleyebilirim.

- Advertisement -

Firmalar açısından 2015’te dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri şeffaflık. Tüketici gözünde güvenilir ve samimi algılatacak kampanya ve paylaşımlar eskisinden çok daha önemli hale gelecek.

Yapılan bu kampanyaları müşteri odaklı hale getiren markalar kazanan taraf olacak. Zira küresel markalar bile geleneksel olarak kitleleri hedef alan kampanyalar yerine daha kişiselleştirilmiş, yerel ve bölgesel hedeflemeler ile pazarlama stratejileri geliştirecek.

Artık müşterilerin bir çoğu mobil dünyada yaşıyor. Hal böyle olunca mobil dostu kampanya ve reklam stratejileri bir kat daha önem kazanacak, mobil demişken sosyal medyayı da es geçmek olmaz. Sosyal medyada aktif olan, sosyal medyayı sadece facebook ve twitter’dan ibaret olmadığını anlayan marka sayısı artacak. Dolayısı ile, snapchat, vine, pinterest gibi alternatif sosyal medya mecralarının değeri aynı paralellikte artacak.

Dijital pazarlamada gelecek yıl da içerik kral olacak. Özgün içerikler üreten, içerik pazarlamasına önem veren markalar hem sosyal medyada hem de diğer mecralarda bir adım öne çıkacaklar. İçerik demişken, önümüzdeki sene en etkili içerik çeşitlerinden biri videolar olacak. Özellikle facebook’un video paylaşımarı öne çıkaran son algoritma güncellemesi ile daha trend hale gelen mobil video içerikler, 2015’te önemli bir dijital pazarlama silahı olacak.

Markalar müşterilerinin davranışlarını analiz etmek için daha yüksek bütçeler ayıracaklar. Bunun sonucunda kullanıcı deneyimlerinden yola çıkılarak yapılan kampanyalar daha çok etkileşim sağlayacak.

Sonuç olarak 2015 dijital pazarlaması, rekabetin artacağı, müşterinin odak noktası haline geleceği, kısaca herşeyin markalar için çok daha zorlaşacağı bir yıl olacak. Müşteriler ise sevdikleri markalara kendilerini daha yakın hissedecek, daha çok seslerini duyuracak ama daha zor memnun kalacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir