Techinside Google News
Techinside Google News

2015 sağlık teknolojilerine neler getirecek?

Dünyanın tanınmış strateji danışmanlarından Jay Sultan, sağlık sektöründeki teknoloji kullanımına yönelik öngörülerini paylaştı.

Bellevue, Wash merkezli sağlık IT şirketi Edifecs’in strateji danışmanı Jay Sultan, sektöre dair ilginç öngörülerde bulundu. Sultan’a göre öncelikle analiz için kullanılan veriler gerçek anlamda hem operasyonel hem de klinik kullanım için daha aktif olacak. Bu yıl ayrıca alışılagelmiş organizasyonel sorunlar arkada bırakılarak, verilerin nasıl kullanılacağına odaklanılacak. Yüksek risk taşıyan hastalar daha rahat tespit edilecek, bu süreçte proaktif bir anlayış hakim olacak.

Sultan’ın diğer öngörülerinden bazıları ise şu şekilde;

- Advertisement -

ICD-10 adlı kategoriler sistemi her türlü aksaklığa rağmen 1 Ekim 2015 tarihinde hayata geçecek. Zira masrafları karşılayan isimler ve protokolün aktif hale gelmesini sağlayacak CMS için milyar dolarlar harcandı.

Kredi kuruluşu ACA ile olan destek karmaşası devam edecek. Milyarlarca dolarlık birikime rağmen milyonlarca fakir Amerikalı sağlık hizmetlerinden yeterince faydalanamayacak. Bu arada yatırımcılar ağırlıklı olarak uzun süreli yatırımlara bel bağlayacak.

Giyilebilir teknoloji ürünleri ve teletıp küçük bir adımla da olsa yola gerçek anlamıyla koyulacak. Geniş kapsamlı hasta profili daha çok hastane tarafından kabul görecek, yine de kişiye özel sağlık çözümlerine ulaşılamayacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir