Techinside Google News
Techinside Google News

2016 maaş zamları ne olacak?

zam

Secretcv.com’un, 2016 yılı zam oranlarına yönelik düzenlediği ankete 1.320 firma yetkilisi ve 21 bin 300 aday katıldı. 8 Kasım-9 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen ankette firma yetkililerinin öngörüleri zam oranlarının %8,7 olacağı yönünde. Birçok sektördeki büyük firmaları ve KOBİ’leri temsil eden firma yetkililerinin yanıtladığı anket sonuçlarına göre en çok zam %12,5 ile Holding yapılarında, en düşük zam ise %4 ile Gayrimenkul sektöründe oldu. Adaylar ise geçmiş yıllara oranla daha umutlu. Ankete katılan adayların %51’i zam oranlarının %5’in üzerinde olmasını beklerken %49’u ise karamsar bir tablo çiziyor.

- Advertisement -

Yan haklar yine ön planda…
Ortalama rakamlara bakıldığında, Holdinglerin ardından en yüksek oranda zam alması öngörülen sektörler sırasıyla %12,5 ile Gıda, %12 ile Bilgisayar/BT/İnternet, Eğitim, Hizmet ve Otomotiv sektörleri oldu.
Gayrimenkul sektörünün ardından en düşük zammı alacak sektörler ise %5 ile Tekstil ve Akaryakıt/Petrol, %5,5 ile Ajans sektörleri oldu.
2015 yılında temkinli davranmayı sürdüren firmalar aslında bu yıl da stratejilerini değiştirmiyor. Firmaların 2016 yılında başarılı çalışanlarını elde tutmak için yan haklara daha fazla önem verileceği düşünülüyor. Firmalar, Sağlık paketleri, bireysel emeklilik paketleri, gıda çeki, tatil paketleri, çocuk eğitim ve bakım yardımı, sağlıklı yaşam paketi gibi pek çok seçeneği esnek ek menfaat uygulaması kapsamında çalışanlara sunulacaklar.
2016 yılında iş dünyasının çok daha cesur ve girişimci olması beklenirken bu durumun hem zam oranlarına hem yan haklara hem de istihdama olumlu yansıyacağı öngörülüyor.

Adaylar 2016 yılından daha umutlu…
Zam oranları beklentisini, iş arayan adaylarına da soran Secretcv.com’un, 8 Kasım-9 Aralık 2015 tarihleri arasında yaptığı anket çalışmasına 21.300 kişi katıldı.
Bu yıl firmanızdan yüzde kaç zam bekliyorsunuz?” sorusunun yöneltildiği adayların yüzde 51’i zam oranlarının %5’in üzerinde olmasını bekliyor. %49’u ise ya hiç zam yapılmayacağını düşünüyor ya da zam oranlarının %5’in altında kalacağını öngörüyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir