Techinside Google News
Techinside Google News

2016 şifre seçimlerinde 123456 yine lider!

Tehditler, saldırılar ve siber savaşlar ne kadar artsa da kullanıcıların bu konuda çok fazla ilgili olmadığı görülüyor. Zira yıllardan beri olduğu gibi 2016 şifre tercihlerinde en çok kullanılan şifre “123456” oldu.

Keeper Security adlı güvenlik firması, 10 milyon şifre üzerinde yaptığı analizler sonrasında 2016 yılı geneli için şifre raporu hazırladı. Rapor sonuçları şaşırtıcı olmazken, en sık kullanılan şifreler listesinde son birkaç yıl içinde çok az değişiklik görülmüştü ve 2016’da büyük bir değişiklik yaşanmadı. “1q2w3e4r” ve “123qwe” gibi şifrelerin sıralamada görüşmesi kullanıcıların basit fakat karmaşık bir şifre seçmeye çalıştığını gösterse de bu çabalar da yine zayıf kalmış durumda.

- Advertisement -

2016 Şifre Tercihleri Kolay Kırılabilir Durumda!

Şifrelerin farklı algoritmalara göre denenmesi ve kırılması konusunda farklı uygulamalar geliştirilirken, “123456” gibi basit şifrelerin kırılması çok kısa bir süre alıyor. Bu açıdan kullanıcıların basit bir forum güvenliğini sağlama noktasında dahi zayıf olabildiğini söylemek mümkün. Yapılan araştırma değerlendirmelerinde de belirtildiği gibi kişilerin güvenlik noktasında durumu çok önemsemediği de açık bir şekilde ortada.

Peki, 2016’da en çok kullanılan şifreler neler? İşte Keeper Security firması tarafından açıklanan top 25;

Keeper Security tarafından yapılan araştırmaya göre 2016 şifre tercihleri

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir