Techinside Google News
Techinside Google News

2016 yılında 638 milyon güvenlik tehdidi yaşandı

SonicWall (ağ güvenlik firması), tarafından 2016 yılına dair hazırlanan rapor, tehditlerin giderek arttığını gözler önüne serdi. Rapora göre sadece 2016 yılı içerisinde büyük ve küçük işletmeler için yapılan saldırılar 638 milyona ulaştı.

2017 Yıllık Tehdit Raporu Yayınlandı

Tüm veriler, “2017 Yıllık Tehdit Raporu” başlığı altında paylaşılırken, özellikle fidye yazılımları nedeniyle firmaların yüksek oranlarda zarar yaşadığı ifade edildi. Raporda, 2016 yılının ilk çeyreğinin sonuna gelindiğinde, şirketlerin 209 milyon dolar fidye bedeli ödediği ve 2016 yılının ortalarına gelindiğinde ise şirketlerin neredeyse yarısının fidye saldırısı aldığı belirtildi. Bu rakamların 2017 itibari ile daha da artması beklenirken, özellikle firmalar için güvenlik noktasında önlem alınması giderek zorunlu hale geliyor.

- Advertisement -

Mart’ta Rekor Seviyelere Çıkıldı

Rapora göre saldırılarda ilk büyük artış, Mart ayında yaşandı. Ay içerisindeki saldırı girişimleri ay boyunca yoğun olarak görülürken, bu artış ile birlikte saldırılar 30 milyona çıktı. En büyük atılımlardan bir tanesi dördüncü çeyrekte yaşanırken, sadece dördüncü çeyrekte yaşanan saldırı 266.5 milyon olarak belirlendi

SonicWall, fidye saldırısının bu kadar yayılmasındaki nedenleri de sıralarken, bu yazılımların artması ve tercih edilmesindeki sebepler şöyle açıklandı;

  • Düşük operasyon maliyeti
  • Virüsün yayılmasının kolay olması
  • Yakalanma ya da cezalandırılma riskinin düşük olması

Tüm bu detaylar, fidye virüslerinin daha kolay bir şekilde yayılarak artmasını sağlarken, raporda fidye yazılımı edinmenin ve dağıtmanın da çok kolay olduğu vurgulandı. Üstelik bu saldırıya maruz kalan kişilerin büyük bir bölümü herhangi bir sorun yaşamamak ve veri kaybetmemek adına sessiz bir şekilde bu durumu çözmeyi tercih etti. Fakat yapılan araştırmalara göre mağdurların yüzde 42’si verilerini hiçbir şekilde kurtaramadı.

Nasıl Yayılıyor?

Fidye virüsü, Microsoft gibi markaların adlarını kullanarak e mail aracılığı ile kullanıcılara ulaşıyor. Mail ekinde yer alan ödeme faturaları, gerçeğinden ayırt edilemediği gibi bu dosyaları bilgisayarlarında açan kişilerin geri dönüşü olmuyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir