Techinside Google News
Techinside Google News

2017 Ocak için internet raporu paylaşıldı

Her sene We Are Social, internet, mobil ve sosyal medya kullanımındaki güncel istatistikler için yıllık raporunu sunuyor. Yeni yıl itibari ile yeni web gelişmelerini yansıtan güncel bilgiler ve istatistikler 106 sayfalık raporda toplandı. Sosyal medya yardım aracı Hootsuite ile ortak bir çalışma yapan ajans,  dijital dünyadaki son istatistiklerin ve trendleri bir araya getirmek için 238 ülkeden veri topladığını açıklarken, ortaya muazzam bir çalışma çıkmış durumda.

İnternet Raporu Neler Diyor?

2017, internet kullanımında önemli bir kilometre taşını oluşturacak. Dünya nüfusunun yarısı artık internete bağlı. Bu, son bir yıla kıyasla toplam web kullanıcısı sayısındaki yüzde 10’luk bir artış olduğunu gösteriyor. Sosyal medya, yüzde 37’lik etkileyici bir toplam penetrasyonu elde etmek için, yıllık yüzde sekizlik bir sağlıklı büyüme elde etti. 2.789 milyar sosyal medya kullanıcısının 2.539 milyarı cep telefonları üzerinden bağlandı ve mobil kullanımında da oldukça etkileyici bir yıl geride bırakıldı.

- Advertisement -

Altta yer alan görselde, Birleşik Arap Emirlikleri internet erişiminde vatandaşların yüzde 99’unu kapsam altına alarak birinci sıraya görülüyor. En düşük kullanım oranı ise Kuzey Kore’de.  Bu istatistiklere göre Kuzey Kore’de internet kullanan kişi sayısı sadece 16 bin.

İnternet kullanımına göre We Are Social, mobil taramanın şu anda dünya internet trafiğinin yarısını oluşturduğunu ve yıllık mobil cihaz kullanım oranının yüzde 30’luk bir artış kaydettiğini söylüyor. Aşağıda yer alan raporda, mobil kullanım pastanın en büyük payını alırken, bilgisayar için yüzde20 oranında bir kayıp yaşanmış durumda.

106 sayfadan oluşan rapor ise şöyle;

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir