Techinside Google News
Techinside Google News

TSMC, 2020 yılında 5 Nanometre’ye geçiyor

nanometre-waffer

Geçtiğimiz yıl 20 nm ve altı üretim sürecine çabuk adapte olamayan ünlü üretici TSMC bazı müşterilerini rakibi Samsung’a kaptırmıştı.

- Advertisement -

TSMC ne üzerine çalışıyor?

İşlemci, Grafik işlemci (GPU)katı depolama birimleri ve bellek modülleri gibi içerisinde transistörler bulunan pek çok çipset biçimini üreten TSMC, firmaların tasarladığı çipsetleri üretme işini yapıyor.

Burada da rekabet çok yoğun. Üreticiler arasında en iyi termal performans, en düşük nanometre gibi üretim süreciyle alakalı pek çok kriter, rekabeti doğrudan etkiliyor.

5 nanometreye 2020 yılında geçilecek

Şirketin ortak CEO’su Mark Liu, yaptığı açıklamada 5 nanometre üretim sürecine 2020 yılında geçeceklerini müjdeledi.

Planlarda sarkma olur mu bilemiyoruz ama günümüzde 14 ve 16 nanometre seviyesinde üretim yapılıyor. Bundan sonraki adımların artık 10 nanometre ve altı olduğunu görüyoruz.

Düşük nanometrenin avantajları neler?

Nanometre düştükçe, aynı zar alanına daha çok transistör yerleştirebiliyorsunuz. Daha düşük nanometreyle üretilen transistörler, daha düşük çalışma voltajına ihtiyaç duyuyor. Bu da ısı ve daha düşük güç tüketimi anlamına geliyor.

İyi bir mimariye sahip bir çipset, düşük nanometre üretim süreciyle üretildiğinde, ortaya hem ısınmayan, hem performanslı hem de nispeten daha az güç tüketen bir işlemci karşımıza çıkıyor.

Kaynak: ShiftDelete.Net

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir