Techinside Google News
Techinside Google News

2023 sunucuların yılı olacak

Foxconn, 2023'ün genel olarak şirket için düz bir yıl olacağını, en çok artacak olan işin ise sunucular olacağını belirtiyor.

Apple tedarikçisi Foxconn, 2023’ün genel olarak şirket için düz bir yıl olacağını, ancak yapay zekaya olan talep nedeniyle sunucuların yükseleceğini vurguladı. Foxconn Yönetim Kurulu Başkanı Liu Young-way, şirketin yıllık hissedarlar toplantısında, bu yıl parasal politika sıkılaşması, jeopolitik gerilimler ve enflasyon konusundaki belirsizlikler nedeniyle şirketin dikkatli olduğunu ancak AI’ye olan yoğun ilgi nedeniyle serverlerin parlak bir nokta olduğunu belirtti.

“Daha fazla insan ChatGPT’yi kullanıyor,” dedi. “AI serverları için pazarın beklenenden çok daha hızlı bir şekilde yükseldiğini görebilirsiniz. Bu yılın ikinci yarısında üç haneli bir artış olabileceğini bekliyoruz.”

- Advertisement -

Liu, Tayvanlı şirketin serverlar için küresel pazar payının %40 olduğunu ve bunu daha da artırmayı hedeflediğini ekledi.

Foxconn, Gelirin %22’sini Serverlardan Elde Etti; Net Karında %56 Düşüş

İlk çeyrekte, Foxconn’un bulut ve ağ ürünleri segmenti, serverları da içeren gelirin %22’sini oluşturdu ve yalnızca akıllı tüketici elektroniği – ki bunlar arasında akıllı telefonlar da bulunuyor – %56 ile birinci sırada.

Bu ay Foxconn, ilk çeyrek net karında %56’lık bir düşüş kaydederek üç yılın en büyük düşüşünü yaşadı ve tam yıl için görünürlüğün “sınırlı” olduğunu belirtti.

Dünyanın en büyük sözleşmeli elektronik üreticisi olan şirket, Apple’ın iPhone’uyla elde ettiği başarıyı elektrikli araçlarla tekrarlamak istiyor.

Foxconn, resmi adıyla Hon Hai Precision Industry Co Ltd, eski General Motor Co (GM.N) tesisini Ohio’nun Lordstown şehrinde satın aldı ve ayrıca eski Nissan yöneticisi Jun Seki’yi EV’lerdeki genişleme çabalarını yönetmek üzere işe aldı; burada büyük bir üretici olmayı umuyor.

Liu’ya göre, şirket Tayvan’ın ötesine geçerek EV batarya tedarik zincirini genişletmeyi, muhtemelen Amerika Birleşik Devletleri, Endonezya ve Hindistan’a açmayı düşünüyor.

%70 civarında iPhone montajı gerçekleştiren Foxconn, üretimi Çin’den çeşitlendirme çabasında oldu; çünkü Çin’in sıkı COVID-19 kısıtlamaları şirketin en büyük iPhone fabrikasını geçtiğimiz yıl etkiledi. Şirket aynı zamanda Pekin ile Washington arasındaki artan ticaret geriliminden işine olası bir darbe almayı da engellemeye çalışıyor.

Liu, Çin’in, Çin’in Zhengzhou şehrindeki devasa iPhone fabrikası dahil olmak üzere, Foxconn için hala çok önemli olduğunu söyledi.

“Oradaki kültür çok benzer, kurallarımız ve düzenlemelerimiz biraz farklı olsa da yetenek konusunda hiçbir sorun yok. Bu yüzden orada yeni girişimlere başlamak bizim için nispeten daha kolay. Orada gelişmeye devam etmek için çalışacağız.”

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir