Techinside Google News
Techinside Google News

2024 Ford Ranger Hibrit tanıtıldı

2024 Ford Ranger Plug-in Hibrit, dünya pazarlarına heyecanla sunulan bir otomobil olarak karşımıza çıkıyor.

Ford, gizemli bir video ile yayınladığı 2024 Ford Ranger Plug-in Hibrit’i Avustralya pazarında resmi olarak tanıttı. Blue Oval, bu hibrit modelin standart Ranger ile aynı çekme ve taşıma kapasitesini sunacağını, ancak ek olarak yerleşik bir jeneratör ve 40 kilometreden fazla elektrik menzili ile geleceğini açıkladı.

Ford sözcüsü, bu modelin sadece küresel pazarlar için olduğunu belirtti. Detaylar hala net olmamakla birlikte, bilinen bilgilere göre hibrit sistemi, turbo şarjlı 2.3 litrelik EcoBoost dört silindirli bir motor, bir elektrik motoru ve bir batarya paketinden oluşuyor.

- Advertisement -

Ford, Ranger Plug-in Hibrit’in diğer Ranger modellerinden daha fazla tork üreteceğini iddia ediyor, ancak bu rakamı henüz açıklamış değil. Yeni Ranger 3.0 litrelik turbo dizel V6 motorla yaklaşık 247 beygir gücü ve 443 pound-feet tork üretebiliyor. Şirket ayrıca PHEV modelinin 27 mil kadar sadece elektrikle gidebileceğini belirtiyor.

Elektrikli olmayan Ranger gibi, PHEV modeli de yaklaşık 3.500 kg çekme kapasitesine ve dört tekerlekten çekişe sahip olacak. Ayrıca, elektrikli olmayan versiyonu gibi Pro Power Onboard özelliği ile gelecek ve kullanıcıların şebeke dışındayken aletlere, oyuncaklara ve cihazlara güç sağlamasına olanak tanıyacak.

Görsel olarak, PHEV modelini dizel motorlu Ranger’dan ayırmak için dikkatli bir göz gerekebilir. Ford tasarımcıları, genellikle elektrikli modelleri temsil eden yeşil veya mavi ayrıntılardan kaçınmış gibi görünüyorlar ve hibrit sistemine özgü ana stil ipucu, kargo bölmesinin yan tarafına eklenen ikinci bir kapak gibi görünüyor. İç mekanın resimleri henüz yayınlanmadı,

Ford bayileri, Ranger PHEV’in 2025 yılında teslimatına başlayacağını açıkladılar. Önümüzdeki aylarda daha fazla ayrıntı ortaya çıkacaktır.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir