Techinside Google News
Techinside Google News

2024 Türkiye’sinin girişimcilik geleceği yapay zeka olacak

Keiretsu Forum Türkiye başvuruların 'inin yapay zeka girişimi olduğu ve bu oranın 2024'te yüzde 50'ye çıkmasının beklendiğini dile getirdi.

Keiretsu Forum Türkiye’nin Genel Müdürü Duygu Eren, 2024 yılında dikey tarım, yapay zeka, siber güvenlik ve lojistik alanındaki girişimlerin daha fazla ilgi çekeceğini ve Türkiye’den birkaç unicorn çıkmasının beklendiğini belirtti. Eren, dünya genelinde yaşanan belirsizliklere rağmen, bu durumun startup yatırımcıları için yüksek kazanç fırsatları sunduğunu vurguladı.

2023 yılını 2019 yılı metriklerine dönüş yılı olarak nitelendiren Eren, Keiretsu Forum Türkiye’nin bu yıl 10 yatırım gerçekleştirdiğini ve yıl sonuna kadar toplamda 12 yatırıma ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı. Eren, 2024 yılının Keiretsu Forum Türkiye için çok daha iyi bir yıl olacağını ifade etti.

- Advertisement -

Türkiye ve dünya genelinde savunma sanayi, siber güvenlik, dikey tarım ve lojistik sektörlerinin öne çıktığını belirten Eren, bu alanlarda etki yatırımcılığının önem kazandığını söyledi. Ayrıca, Keiretsu Forum Türkiye’ye yapılan başvuruların %25’inin yapay zeka startuplarından geldiğini ve bu oranın 2024’te %40-50’ye çıkmasının beklendiğini dile getirdi.

Eren, Türkiye’nin fintech alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve 2024’te başarılı girişimcilerin öne çıkacağını öngördü. Keiretsu Forum Türkiye’nin yatırım stratejileri hakkında da bilgi veren Eren, lojistik sektörüne özel bir ilgi gösterdiklerini ve bu alanda yatırımların %20’lik bir paya sahip olduğunu ifade etti.

Eren, başarılı girişimlerin yanlış ellerde heba olabileceğini ve rekabetin yüksek olduğu sektörlerde ortalama fikirlerin iyi girişimciler sayesinde başarıya ulaşabildiğini vurguladı. Girişimcilerin paraya kolaylıkla erişebildiğini, ancak önemli olanın parayı nasıl kullanacakları olduğunu belirtti. Son olarak, Eren, yatırımcıların artık girişimcilerin takımlarına daha fazla önem verdiğini ve başarılı bir girişim için iyi bir takımın gerekli olduğunu ifade etti.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:06:39

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir