Techinside Google News
Techinside Google News

2030’da toplantı notlarını beynimize indiriyoruz

Yapay zeka ile güçlendirilmiş beyin protezlerinin günlük hayata inmesi, sandığımızdan daha çabuk olabilir. Girişimci iş adamları Elon Musk ve Bryan Johnson’ın yatırım yapmayı planladığı beyin protezleri sayesinde insanlar düşünerek iletişim kurabilecek veya düşüncelerini not olarak kaydedip beyninde saklayabilecekler.

Duke Üniversitesi’nin kıdemli araştırmacısı Mikhail Lebedev’in 150 farklı beyin protezi hakkında yayınladığı araştırma raporuna göre, bu protezlerin günlük hayatın bir parçası olması, 2030 yılı kadar yakın. Elon Musk da sene başında yaptığı bir açıklamayla, insan beyni ile yazılımları ve donanımları birleştirecek teknolojiler üzerinde çalışacak, Neuralink isimli yeni bir şirket kurduğunu duyurmuştu. Bu şirketin amacı, yazılımlar yoluyla beynin işlevselliğini arttırmak ve hatta kaza veya hastalık sonucu hasar gören beyin işlevsilliğini geri getirmek olarak vurgurlanmıştı.

- Advertisement -

İş adamı Bryan Johnson ise, Parkinson hastalığının etkilerini ortadan kaldırabilecek bir teknoloji geliştirmek için tıp ve mühendislik alanından uzmanların bir arada çalıştığı Kernel isimli şirketi kurarken 100 milyon dolar yatırım yaptı.

2013 yılında yine Duke Üniversitesi’nden arşatırmacı Miguel Nicolelis, farelerin beynine yerleştirdiği protezle, iki farenin düşünerek birbirleriyle iletişim kurmasını ve bilgi paylaşmasını mümkün kılmıştı. Şimdi aynı teknolojinin insanlar için geliştirilmesi gündemde. Araştırmalara göre, 2030 yılına geldiğimizde, beyine yerleştirilebilecek bu tür protezler sayesinde, düşünerek iletişim veya dijital dünya ile düşünce gücüyle etkileşim mümkün olabilecek.  

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:07:03

Masterpass 2023’te rekor kırdı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir