Techinside Google News
Techinside Google News

Start-up’lar Enerji Bakanı ile bir araya geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın düzenlediği  etkinlikte enerji konusunda yeni nesil girişimler masaya yatırıldı

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından organize edilen Enerjide Arama Buluşmaları – Startup’lar (Yeni Nesil Girişimler) 24 Nisan’da Ankara’da düzenlendi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımı ile düzenlenen ve ilk kez startup’ların yer aldığı özel etkinlikte bakanlığın belirlediği startup’lar için dört aşamalı yol haritası açıklandı.

- Advertisement -

Türkiye’de ilk kez startup’ların Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayesinde bir araya geldiği etkinlikte, Türkiye’nin enerji geleceği için büyük önem taşıyan yol haritasının ilk adımı “yaklaşım belgesi” yani “beyaz genelge”, ikinci adım “görüşler belgesi (mavi genelge)”, üçüncü adım “karar belgesi (kırmızı genelge)” ve son adım “yeşil genelge” katılımcılarla paylaşıldı. Yol haritasının tüm detayları önümüzdeki günlerde bakanlığın internet sitesinde açıklanacak.

İki panelde start-up ekosisteminin nasıl geliştirileceği ele alındı

 Bakan Fatih Dönmez’in enerji teknolojilerinde merkez konuma yükselmiş bir ülke hedeflediklerinin altını çizdiği etkinlikte, enerji sektöründe start-up ekosisteminin nasıl geliştirileceği konusunda iki farklı panel gerçekleştirildi. T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in açılış konuşmasının ardından düzenlenen iki panelde enerjide girişimcilik ekosistemi masaya yatırıldı.

Enerji sektöründeki dönüşüm – Başlangıç noktası (TBV)” başlıklı ilk paneli Türkiye Bilişim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Çağlayan yönetirken, “Enerji sektöründe yüksek teknoloji ekosistemi – Yenilikçi start-up”lar başlıklı ikinci paneli Enerji Girişimcisi ve Hello Tomorrow Türkiye Kurucusu Timur Topalgökçeli yönetti. Bu vesile ile Başlangıç Noktası enerji çalışma grubu lanse edildi. Türkiye Bilişim Vakfı’nın yeni nesil girişimi olan Başlangıç Noktası, geçtiğimiz yıl kurduğu Blockchain Türkiye Platformu’nun ardından bu yeni grup ile enerji dikeyinde çalışmalara başlıyor.

Enerji start-up’larının bakanlık nezdinde bir araya gelmesi önemli

Enerji kategorisinde çözüm üreten girişimlerin şirketler ve startup’lar bakış açısından ele alınan organizasyonda, daha önce Uluslararası Enerji Ajansı’nda (IEA) çalışmış, Dünya Enerji Görünümü’nün ortak yazarlığını yapmış olan ve 2016 yılında Hello Tomorrow Türkiye’yi kuran Timur Topalgökçeli, konuyla ilgili “Ülkemizdeki girişimcilik potansiyeli çok yüksek. Ülkemizi bu kadar yakından ilgilendiren ‘enerji’ konusunda teknoloji üreten girişimlerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı nezdinde bir araya gelmeleri teknoloji üreten yeni nesil fikirlerin enerji yol haritasında rol oynayacağı günleri müjdeliyor” açıklamasını yaptı. 

 

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir