Techinside Google News
Techinside Google News

6493 sayılı kanunla e-ticarette yeni bir dönem başlıyor

Yürürlüğe giren 6493 sayılı kanun, finans ve e-ticaret firmaları başta olmak üzere pek çok kurumu yakından ilgilendiriyor.

Asseco SEE, e-ticaret sektöründe yaşanan gelişmeleri sektör paydaşları ile değerlendirmek üzere, 15 Ocak 2015 tarihinde “E-ticarette yeni bir dönem başlıyor” temasıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında, ödemelerin kredi kartıyla gerçekleştiği e-ticaret dünyasındaki güvenlik olgusu da ele alındı.

Asseco SEE Grup Yöneticisi Burak Kutlu; “Hızlı ve güvenli alışveriş bir arada” başlıklı sunumuyla, kredi kartı bilgilerinin güvenli olarak saklanması, tek tıkla ödeme ve bu alanda Asseco SEE’nin çözümleri hakkında bilgiler verdi. Sahibinden.com Genel Müdür Yardımcısı Bora Biçer ve İşNet Yazılım Geliştirme Yöneticisi Hasan Atalay ise e-ticaret başarı öykülerini ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

- Advertisement -

Asseco SEE Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Şenver’in yönettiği, Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Orhun ile e-ticaret ve bilişim hukuku alanlarında uzman avukatlar Dr. Mete Tevetoğlu ve Sertel Şıracı’nın katılımıyla gerçekleşen panelde ise 6493 sayılı kanunun sektörü nasıl etkilediği, Türkiye’de e-ticaretin nasıl şekillendiği, kişisel verilerin güvenliği ve e-ticaret sektöründeki hukuksal düzenlemelerle ilgili ayrıntılı bilgiler verildi.

Mobil alışveriş güvenliği daha önemli hale getirdi
Türkiye’de e-ticaret hacmi son yıllarda çok hızlı büyüdü. Bu büyüme, internet üzerinden yapılan tüm ödemelerle ilgili yeni ürünleri ve çözümleri de beraberinde getiriyor. Özellikle mobil cihazlardan yapılan alışverişlerin artması ve 6493 sayılı kanun gibi yeni yasal düzenlemeler, kullanıcıların hassas ödeme verilerini güvenli ortamlarda saklama ihtiyacını gündeme getirdi. Etkinlikte sektörü ilgilendiren yeni yasal düzenlemelerle, kullanıcıların hassas ödeme verilerinin güvenli ortamlarda saklanmasının güvence altına alınarak, e-ticarette yeni bir dönemin başlamasına zemin hazırlandığına dikkat çekildi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir