Techinside Google News
Techinside Google News

Türkiye Bilişim Derneği’nin gündeminde robot işçiler var

Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) her yıl düzenlediği geleneksel etkinliklerinden biri olan ve sektörde “Bahar Buluşması” olarak bilinen Bilgi İşlem Merkezi Yöneticileri (BİMY) Semineri 24- 27 Mart 2016 tarihlerinde Gloria Golf Resort Kongre Merkezi, Antalya’da yapılacak.

BİMY’23 Etkinliği Yürütme Kurulu Başkanı Koray Özer, Ernst & Young EMEIA Bölgesi Dijital Hizmetler Direktörü Ahmet Hasanbeşoğlu’nun Sanayi 4.0’da Ulusal Durum: Geçiş Mi Kayboluş Mu?” oturumunda; Dünyada ve Türkiye’de Sanayi 4.0’ın ekonomik etkisi ne kadar olacak? Türkiye özellikle ‘Additive Manufacturing’ için ‘3D’ merkez olabilir mi? Türkiye için verimlilik mi, azalan maliyetler mi yoksa yeni gelirler mi hedef olmalı? Sanayi 4.1 , 4.2 ve 4.3 gerçek fayların oluşacağı dünyada Türk yazılım ve donanım şirketleri için neler yaparsak başarılı oluruz? sorularının bilişimcilerle irdeleneceğini belirtti.

- Advertisement -

Hasanbeşeoğlu ayrıca sanayi 4.1, 4.2 ve 4.3 ile hayatımıza girecek yeni kavramları “Operasyonel Teknolojilerin – IT ile Entegrasyonu “, “Büyük Veri, Analizler ve Makinelerin Öğrenmesi” ,“Dijital İkiz Yeni İş Modeli”, “Mavi Yakalıların Robotlaşması”, “Robotların İnsanların Yerine Geçmesi” ve “Giyilebilir Teknolojileri” ele alarak geleceğin nasıl şekilleneceğini anlatacak.

Davos’tan sonra Antalya

Endüstri 4.0 ve etkileri, konuyu takip edenlerin anımsayacağı gibi Dünya Ekonomik Forumu’nun Davos’taki etkinliğinde ana gündem maddesi olarak belirlenmişti. Medyada robotların insanların işini elinden alacağı ve 5 milyon kişinin işsiz kalacağı haberleriyle yansıyan bu etkinlikte Endüstri 4.0’ın getirdiği faydalar ve verimlilik ise gözardı edilmişti. TechInside olarak TBD’nin bu etkinliğinde Endüstri 4.0’a ve etkilerine hak ettiği değerin verileceğini umuyoruz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir