Techinside Google News
Techinside Google News

Didi Chuxing 7,3 milyar dolar fon topladı

Çin'in en büyük taksi uygulaması Didi Chuxing, son yatırım turundan cebinde 7,3 milyar dolar koyarak döndü.

Uber’in Çinli rakibi Didi Chuxing, yatırımcı arama turunu 7,3 milyar dolarlık fon toplayarak bitirdi. Didi’ye milyar dolarlar yatırıp ortak olanlar arasında Uber’in ortakları da yer alıyor.

Firmanın son aldığı yatırımla birlikte şirketin toplam değeri 28 milyar dolara ulaşırken, 7,3 milyar dolarlık son yatırımların içinde Apple’ın 1 milyar doları ve Çin’in en büyük sigorta şirketi China Life’ın 300 milyon doları da yer alıyor. Ayrıca China Merchants Bank’ın 2,5 milyar dolar yatırım yaptığı da biliniyor.

- Advertisement -

Çin’in en büyük taksi uygulaması olan Didi Chuxing, bu yeni fonlarla Çin’de hızla büyüyen Uber’e karşı yeni yatırımlar yapmakla kalmayıp, dünyaya da açılmayı ve dünyanın diğer büyük şehirlerinde de Uber’le rakip olmayı planlıyor.

Ancak burada ilginç bir detay da dikkat çekiyor. Uber’i Uber yapan ortaklardan biri olarak tanınan BlackRock’ın Didi’ye 215 milyon dolar yatırması gözden kaçmadı. 2014 yılında Uber henüz emekleme aşamasındayken şirkete 1,2 milyar dolar yatırım yaparak gözlerin Uber’e çevrilmesine neden olan BlackRock’un Uber’in en büyük rakibine de ortak olması şimdi herkesin dilinde. 30 ülkede toplam 4,6 trilyon dolarlık yatırımı kontrol eden yatırım firması BlackRock’un Çin’li dev teksi uygulamasına ortak olması, Didi’ye dünyaya açılma konusunda destek vereceğinin de işareti olarak kabul ediliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir