Techinside Google News
Techinside Google News

Netaş, 2,1 milyar TL gelirle 2025’e güçlü başladı

Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketlerinden Netaş, 2025 yılının ilk çeyreğine ait finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı.
- Advertisement -

Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketlerinden Netaş, 2025 yılının ilk çeyreğine ait finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Şirket, satış gelirlerinde yüzde 23 artış sağlayarak toplamda 2,1 milyar TL gelir elde etti. Aynı dönemde alınan siparişlerde yüzde 41’lik artışla 2,8 milyar TL seviyesine ulaşıldı. Brüt kâr ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 45 yükselerek 181 milyon TL oldu.

5G odaklı dönüşüm yatırımlarının etkisiyle sistem entegrasyonu segmentinde dikkat çeken bir büyüme yaşandı. Bu segmentin satış gelirleri yüzde 21 artış gösterirken, toplam satışlar içindeki payı yüzde 47 olarak gerçekleşti. Alınan siparişlerdeki yüzde 79’luk artış, sistem entegrasyonu segmentinin sipariş payını yüzde 54’e taşıdı. Segmentin brüt kârı 90 milyon TL’ye ulaşarak yüzde 9’luk kâr marjıyla şirketin toplam kârlılığına en büyük katkıyı sağladı.

Telekom segmentinde de kayda değer bir performans sergilendi. ZTE ile birlikte yürütülen projelerin katkısıyla bu segmentin satış gelirleri yüzde 29 oranında arttı. Telekom satışları toplam gelirlerin yüzde 42’sini oluştururken, siparişlerin yüzde 37’si bu segmentten geldi. BDH segmenti de 239 milyon TL satış ve 19 milyon TL brüt kâr elde ederek toplam gelirlerde yüzde 11’lik bir paya ulaştı.

Netaş, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük iletişim teknolojileri fuarlarından biri olan Mobilefest 2025’te geliştirdiği çözümleri tanıttı. Şirket, 5G-A teknolojisini destekleyen yerli altyapı çözümleriyle sektördeki konumunu güçlendirdi. Mühendislik kapasitesi ve teknoloji üretim gücüyle dikkat çeken Netaş, geliştirdiği donanım ürünlerini sektörle buluşturmaya devam ediyor.

Yeni Nesil Baz İstasyonu, tüm radyo erişim teknolojileriyle uyumlu yapısıyla öne çıkarken; Mikrodalga transmisyon ürün ailesi L2, L3, MPLS ve SDN destekli birleşik platformuyla geniş bir kullanım alanı sunuyor. 112 MHz ve 4096 QAM destekli en küçük ODU yapısı, 4×4 MIMO teknolojisiyle birlikte zengin 10GE arayüzlerini içeren bu dış mekan ekipmanları, yüksek kapasite ve düşük gecikme avantajı sağlıyor.

Şirketin enerji ve senkronizasyon çözümleri de öne çıkan diğer alanlar arasında yer alıyor. Doğru Akım Güç Kaynağı, şebeke arızalarında bile sistemleri çalışır durumda tutarken; Hassas Saat Üreteci, küresel uydu sistemlerinden aldığı sinyallerle nanosaniye düzeyinde senkronizasyon sağlıyor. GLONASS, Galileo ve BeiDou uyumlu bu sistem, özellikle finans, telekom ve savunma sektörleri için kritik zamanlama çözümleri sunuyor.

ZTE teknolojisiyle geliştirilen Akıllı Lityum İon Batarya, daha uzun kullanım ömrü ve yüksek verimlilikle enerji yönetiminde fark yaratıyor. Diğer yandan, yerli üretim bulut sunucular da Türkiye’de geliştirilen enerji verimliliği yüksek, kesintisiz ve güçlü performansa sahip yapısıyla öne çıkıyor. Bu sunucularla birlikte kamu ve özel sektör kuruluşları, daha modern bir bilişim altyapısına geçiş yaparken, ülke ekonomisine de katkı sağlanıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

 

 

HABERLER

TÜMÜ

SON VİDEO

TÜMÜ
00:06:01

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz