Techinside Google News
Techinside Google News

Pokemon Go 2016’da 950 milyon dolar kazandı

Pazar araştırmacısı App Annie tarafından paylaşılan son rapora göre 2016 yılında Pokemon Go, yaklaşık 950 milyon Dolar gelir sağladı.

Niantic Labs tarafından 6 Temmuz 2016’da piyasaya sunulan Pokemon Go, sadece 6 aylık süre içerisinde çok yüksek bir gelir sağlamayı başardı. Birkaç ay önce 500 milyon indirme barajını aşmayı başaran oyun için Niantic, görkemli ve iddialı bir açıklama yapmıştı.

- Advertisement -

Pokemon GO İnsanları Sokağa Döktü

Oyunun yaz aylarında piyasaya sunulmasının da etkisiyle oyun sayesinde insanlar uzun bir süre dışarıda Pokemon avladı. Park gibi ortak kullanım alanları ağırlıklı olmak üzere şehirlerin pek çok bölgesinde özel etkinlikler ile ortak Pokemon avları yapıldı.

8.7 Milyar Kilometre Yüründü

CES 2017’de açıklanan son rakamlara göre oyun dahilinde tüm oyuncuların 8.7 milyar kilometre yürüyerek Pokemon avladığı belirtildi. Bu açıdan sadece bir oyun için dünya genelinde 8.7 milyar kilometrenin kat edilmesi de oldukça etkileyici.

App Annie raporuna göre 90 gün içerisinde 600 milyon dolara ulaşmayı başaran Pokemon GO, Candy Crush Saga’yı geçti. Saga oyununun 600 milyon dolara ulaşması 200 günden fazla sürmüştü. Çok popüler Clash of Clans’ta daha bu başarı 500 günden uzun sürdü.

Pokemon Go’nun piyasaya sunulmasının 110. Gününde gelir 800 milyon barajını aşarken, 2016’nın geride bırakılmasının ardından 950 milyon dolara ulaşıldı. Pokemon Go, 2016’da iOS ve Google Play’deki indirme sayısı bakımından 1. Olmayı başardı.

Pokemon Go’nun mevcut rakamlarına göre diğer oyunlara göre durumunu gösteren tablo ise şöyle;

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir