Techinside Google News
Techinside Google News

2017’de e-ticaret pazarında yeni oyuncuları görebiliriz

E-ticaret platformları arasındaki rekabet giderek artarken, özelikle 2017 yılında oyuna dahil olacak yeni sistemlerin yüksek kullanım oranlarına sahip olabileceği açıklandı.

SimilarTech tarafından toplanan yeni veriler, 2017’de e-ticaret platformlarının sıralamasında değişikliklerin olabileceğine işaret ediyor. Yapılan araştırmalarda internet üzerinden yayın yapan ve farklı ülkelerde hizmet veren milyonlarca e ticaret sitesi incelenirken, araştırmaların kapsamlı yapılması raporların oldukça ilgi çekmesini sağladı. Hazırlanan raporlarda hangi e-ticaret platformlarının istikrarı sağladığı, hangilerinin gerileme yaşadığı detaylı bir şekilde gösteriliyor. Aşağıdaki grafik, sıralamalara giren sitelerde kullanılan e-ticaret platformlarının pazar payını gösteriyor;

- Advertisement -

Aşağıdaki grafikte ise 2016 yılı için e-ticaret alanında en hızlı büyüyen platformlar gösteriliyor;

Rapor Değerlendirmeleri Nasıl?

Raporlar sonrasında piyasada yapılan genel değerlendirmeler ise şöyle;

  • Sektörde kullanılan ve popüler olan üç platform; WooCommerce, ePages ve Shopify. Bu platformların 2017 yılında çok fazla güç kaybetmesi beklenmiyor.
  • 2016’daki en üst düzey sitelerin, yeni müşteriler açısından yıllık ortalama büyüme oranı yüzde 31,4’tür.
  • Magento, pazar payıyla lider olmasına rağmen, son çeyreği yüzde 8,2 ile büyüme ile geçirdi ve bu rakamlar da Magento için başarısız sayıldı.
  • SimilarTech’e göre ePages ve Zen Cart gibi platformlar henüz Magento ya da Shopify ile kıyaslanamayacak durumda olsa da 2017, bu platformların damga vurduğu bir yıl olabilir.
  • Büyük web siteleri arasında e-ticaret yazılımında Magento tartışmasız lider olsa da, diğer siteler hızlı bir şekilde büyümekte. Bu da sıralamanın 2017 sonuna kadar çok farklı görünmesine neden olabilir.
  • 2016 yılının Temmuz ayında WooCommerce, Square ile çalışmaya başladı. Kolayca entegre olma özelliği, platformun büyümesinin arkasındaki en güçlü faktörlerden birisi oldu.
  • Rakamlara ve kullanım oranlarına göre; çeşitlilik, erişilebilirlik ve kullanım kolaylığı e-ticaret platformlarının başarısının temel taşları halinde.
  • Online satışların önümüzdeki üç yıl boyunca yılda iki basamaklı bir artış göstereceği düşünüldüğünde pazarda yeni oyuncuların öne çıkması için yeterli alan var. 

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir