Techinside Google News
Techinside Google News

ABD’de 2,1 milyon kişi hala Dial-up kullanıyor

ABD’li internet servis sağlayıcısı AOL’un araştırması, ülkede internete bağlanma alışkanlıkları hakkında ilginç sonuçları ortaya çıkardı.

Şirketin araştırmasına göre ülkede hala 2,1 milyon kişi, Dial-up yöntemiyle internete bağlanıyor. üstelik 56kbps hızıyla internete bağlanan bu kişiler her ay 20 dolar ücret ödemeye de devam ediyorlar.

- Advertisement -

56kbps hızıyla internete bağlanan bir kişinin, ortalama bir web sayfasını açabilmesi için 5 dakikadan fazla zaman gerekiyor. Ancak bu kullanıcıların sayısında yavaş bir düşüş de görünüyor. 2014’te, 2,4 milyon kişi olan Dial-up kullanıcı sayısı, 2015’te 2,2 milyona, 2016’da ise 2,1 milyona düşmüş durumda.

Eski donanımlar hala kullanılıyor

 

Bazı kullanıcıların, eski donanımlarını çalıştırmak zorunda kaldıkları için, sadece e-mail okumak, hava durumuna bakmak gibi ihtiyaçlarla dial-up aboneliklerini devam ettirdikleri düşünülüyor. Öte yandan ABD’de evlerin %70’inin geniş bant internete erişiminin olduğu biliniyor ve bunların %80’de 25 Mbps ve üstü hızları kullanıyorlar.

Dial-up kullanıcılarının sayısının hızlı bir düşüş göstermiyor olması ise operatörler açısından önemli soru işaretlerinden birini oluşturuyor. Kullanıcı sayısı fazla olduğu için operatörler Dial-up servisinden önemli bir gelir elde etmeye devam ediyorlar.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:06:39

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir