Techinside Google News
Techinside Google News

2017’de yapay zeka eğitim sektörüne nasıl etki yapacak?

Eğitim çoğunlukla yüzyıllar boyunca aynı yapıyı takip etmiştir. Son dönemlerde farklı eğitim metotları geliştirilmiş olsa da eğitimdeki devrim yapay zeka ile birlikte yaşanabilir. 

Yapay Zeka Eğitim İçin Neden Önemli?

Eğitim, insanları diğer tüm alanlarda ilerleme kaydetmeye hazırlayan temel yapı olduğundan, yapay zekanın en etkili olması gereken alanlardan birisi de aslında eğitim.  Son günlerde çeşitli araştırma firmaları tarafından yapılan araştırmalar ile birlikte eğitimde yapay zekanın nasıl kullanılacağı ve hangi değişikliler yaratacağı detaylandırılırken, oldukça önemli veriler de ortaya çıkarılmış durumda.

- Advertisement -

Yapay Zeka Eğitim İçin Nasıl Bir Rol Alacak?

Eğitim sisteminin üretkenliğini ve verimliliğini artırmak için teknolojideki ilerlemelerden yararlanmamız aslında bir zorunluluk. Yapay zeka özellikle, eğitimin kalitesini ve ekonomikliğini arttırmada önemli bir rol oynayabilir. 2017’de diğer pek çok sektörde olduğu gibi yapay zekanın eğitimdeki etkilerini de göreceğiz ve çeşitli uygulamalar eğitim sistemine birer birer dahil edilecek. Bu konudaki öngörüler ve hedefler ise şöyle;

  • Öğrencilerin yazılı sınavlarını detaylı bir şekilde analiz etmek ve sınıflandırmak
  • Öğrencilerin sorularını cevaplayan otomatik botlar
  • Öğretmen ve öğrencilere yönelik sanal kişisel asistanlar
  • Sürükleyici bir eğitim için sanal gerçeklik sistemleri
  • Zengin ve daha derin öğrenme analitiği için simülasyonlar ve oyunlar

Yapay zeka, bir öğrencinin cevabını güvenilir bir şekilde analiz etme ve derecelendirme üzerine eğitilebilir. Bu bakımdan yapay zeka ile birlikte daha düşük bir büyüklükte bir maliyetle sınavların dışında farklı soru cevap etkinlikleri yapılabilir.

Eğitim için botlar da internet üzerinden öğrenmede önemli bir rol oynayacak. Üstelik bu konuda yapılan ilk testler de oldukça verimli sonuçlar verdi. Yapılan ilk denemelerde görev alan Georgia Tech profesörü Ashok Goel, yapay zekanın kullanıldığı bir sınıfta, öğrencilerin sorularının başarılı bir şekilde cevaplandığını ve projenin öğrenciler adına çok olumlu olduğunu belirtti. Üstelik öğrenciler öğretmenlerine soru sormaya çekinse de bu yeni makinelere ilgi duyuyor. Böylece merak ettiği her şeyi sorarak yanıt alabiliyor ve kendini bu alanda geliştirebiliyor.

Yapay zeka, eğitim ekosisteminin tüm paydaşlarına fayda sağlayacaktır. Öğrenciler anında geribildirim alabilecek, rehberlikle daha iyi öğrenecek, öğretmenler eğitimi kişiselleştirerek öğrencilerin tüm eksiklerini görerek başarıyı arttırabilecek ve ebeveynler de çocuklarının gelişiminde daha iyi destek sağlayabilecek.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir