Techinside Google News
Techinside Google News

Activision Blizzard gelirlerini iki katına çıkardı

Activision Blizzard son dönemlerde oyun sektörüne büyük bir damga vururken, bu durum gelirlere de yansımaya başladı. Marka tarafından yayınlanan raporlarda, etkileyici bir dördüncü çeyrek geçirildiği görülürken, oyun içi satışlardaki rakamlar iki katına çıktı.

Blizzard Entertainment tarafından piyasaya sunulan Hearthstone, özel bir kart oyunu olarak yıl boyunca popüler kalmayı başardı. Bu sayede oyun içi satın alımlardan elde edilen para, iki katına kadar ulaştı. Paylaşılan rapora göre Activision Blizzard’ın 2016 yılındaki oyun içi satışlardan elde ettiği gelir 3,6 milyar dolar. 2015’te ise gelir 1,6 milyar dolar seviyesinde kalmıştı. Bu açıdan bakıldığında iki yıl arasındaki fark iki katından dahi fazla.

- Advertisement -

Oyun sektöründe başarılı ve hedef odaklı çalışmalar yapan marka, daha önce de mobil stüdyosu King’i satın almış ve Candy Crush Saga gibi ücretsiz oynanacak önemli oyunları piyasaya sunmuştu. Oyunlar ücretsiz olarak oynansa da mağazalarda yer alan ücretli içerikler kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. King satın alması tamamen devre dışında bırakılmış olsa dahi markanın bir yılda elde ettiği gelir yüzde 30 oranında artmış durumda.

Büyümenin büyük bir bölümü ise kuşkusuz Overwatch ile sağlandı. Mayıs ayında 25 milyondan fazla oyuncuya ulaşan oyun, markanın en önemli gelir kalemlerinden birisini oluşturdu.

Geleceği Parlak!

Tüm bu durum Activision Blizzard için 2016’nın çok iyi geçmesini sağlarken, gelirlerin artması yeni yatırımlar ve geliştirmeler ile markanın bu alandaki yolunu da şimdiden açmış durumda.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir