Techinside Google News
Techinside Google News

UPS, 26 bin güneş paneli için 18 milyon dolar harcayacak

UPS’nin yeni projesi, yılda 1.200 evdeki elektrik ihtiyacını karşılayacak kadar elektrik üretecek.

UPS, dünya genelindeki 2 bin 580 tesisine 26 bin güneş paneli ekleyerek bu yıl güneş enerjisi kullanımını neredeyse beş kat artırmayı planlıyor. Markanın yenilenebilir enerji genişleme projesi, nakliye firmasına yaklaşık 18 milyon dolar mal olacak. Fakat uzun vadede karlı bir yatırım olduğundan dolayı mali açıdan şartları daha da iyileştirilecek.

- Advertisement -

8 Bina İle Başlıyor!

Projenin kısa süre içerisinde ABD’de en az sekiz bina ile başlayacağı duyurulurken, bu projenin tamamlanması ile birlikte yenilebilir enerji noktasında UPS’de çevreci firmalar listesinde yer alacak. Marka tarafından daha önce 2004 yılında Palm Springs, Kaliforniya bölgesinde güneş enerjisi adına üretimlere başlamıştı. Bu tarih itibari ile üretim hattını geliştiren ve farklı bölgelerde de tesisler kurmayı başaran UPS, sadece 2014’te yenilenebilir enerji programından yaklaşık 200 milyon dolar tasarruf ettiğini açıkladı. Bu da markanın tüm fabrikalarında yenilebilir enerjiye geçmesi noktasında istekli olmasını sağlıyor. UPS’nin bu hamlesi sonrasında karbon emisyonlarının yılda yaklaşık 8200 metrik ton azaltılması hedefleniyor.

UPS direktörlerinden Bill Moir tarafından yapılan açıklamada, güneş teknolojisinin verimli ve uzun vadeli güç sağlamak için en iyi yöntemlerden birisi olduğunu söyledi. Bu açıklamalar UPS’nin projesiyle dikkat çekmesini sağlarken, projenin kısa süre içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir