Techinside Google News
Techinside Google News

Sanal müşteri hizmetleri 2.5 milyon dolar yatırım aldı!

Sanal müşteri temsilcisi geliştirmeye çalışan CallDesk, müşteri destek çağrı hizmetleri için 2,5 milyon dolarlık yatırım aldı.

1’e basın, şimdi 4’e, şimdi 2’ye şeklinde işleyen otomatik müşteri hizmetleri, yapay zeka yatırımları ile yeni bir boyuta taşınıyor. Müşteri destek çağrı hizmetleri için sanal temsilci geliştirmeye çalışan CallDesk’e, Point Nine Capital and EQT Ventures CallDesk’e 2.5 milyon dolarlık yatırım yapıyor.

CallDesk, sanal müşteri hizmetleri ile normal şekilde sohbet edebilmeniz için doğal dil işleme yetenekleri üzerinde çalışıyor. Sanal müşteri hizmetleri, öncelikle ne demek istediğinizi anlamaya odaklanıyor. Örneğin; bir diş hekimi randevusu almaya çalışıyorsanız, CallDesk önceki soruya verdiğiniz cevabı bilerek sizinle konuşuyor. Bir sonraki konuşmayı belirttiğiniz gün ile bağlantılı şekilde yapıyor.

- Advertisement -

Sanal temsilcinin bankalar için kimlik doğrulama, bir e-ticaret platformunun sipariş durumunu kontrol etme, çağrı yönlendirme, planlama gibi görevlerde kullanılabileceği belirtiliyor. Böylelikle daha kısa bekleme süresi ile daha yüksek müşteri memnuniyeti hedefleniyor.

Bir yazılım platformu olan CallDesk, çağrıları yönlendirmek ve mevcut çağrı merkezi çözümleriyle entegre etmek için bir API kullanıyor. 54 dili destekleyen sanal müşteri hizmetleri, şimdiden 10 büyük kurumsal müşteri çekmeyi başardı.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Vincent Gire, konuşmalardaki ortalama başarı oranlarının yüzde 80’lerde olduğunu, daha basit kullanımlarda ise yüzde 95’lere ulaştığını belirtiyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir