Techinside Google News
Techinside Google News

Otonom sürüş startup’ı 450 milyon dolara el değiştirdi

Otonom sürüş teknolojileri geliştiren startup NuTonomy, dünyanın en büyük otomobil yedek parça üreticilerinden biri olan Delphi tarafından satın alındı.

Otonom sürüş teknolojileri geliştiren startup NuTonomy, dünyanın en büyük otomobil yedek parça üreticilerinden biri olan Delphi tarafından satın alındı. Delphi, bu alışveriş için NuTonomy’nin hissedarlarına 450 milyon dolar ödedi.

2013 yılında Massachusetts’te kurulan NuTonomy’nin temellerinin ise Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) atıldığı biliniyor.  Sürücüsüz sürüş teknolojileri ve robotlar geliştirmeye odaklanmış startup’ın hissedarları arasında şirkete 20 milyon dolar yatırım yapmış olan Samsung Ventures, Highland Capital, and Signal Ventures gibi yatırım şirketleri de bulunuyor.

- Advertisement -

Şirket daha önce Singapur’daki ilk sürücüsüz taksi servisini teste açmış ve bu konuda Uber’den önce hareket ederek dikkatleri üzerine çekmişti. Şirketin 2018 yılında da tamamen ticari otonom araç servisini hayata geçirme planı bulunuyor. Bu planla, şirket her türlü ticari taşımacılık işini sürücüsüz hale dönüştürmeyi hedefliyordu.

İngiltere temelli Delphi’nin şirketi satın almasıyla, Delphi artık dünyanın pek çok otomobil üreticisi için yedek parça sağlarken şimdi otomobil üreticilerine teknoloji de satmaya başlayabilir. İngiliz şirketin ayrıca, otonom taksi servisleri kurması da artık kaçınılmaz görünüyor. Bakalım İngiliz Delphi bu adımıyla Waymo gibi rakiplerin arasında adını ne kadar duyurabilecek?

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir