Techinside Google News
Techinside Google News

Microsoft’un bulut gelirleri yıllık 20 milyar doları geçti

Microsoft üç yıl önce açıkladığı yol haritasında kendine hedef olarak Azure'un 2018'in sonunda yıllık 20 milyar dolar gelir üretmesini belirlemişti.

Microsoft’un bulut servisi Azure hızla gelişmeye devam ediyor. Şirket, üç yıl önce açıkladığı yol haritasında kendine hedef olarak Azure’un 2018’in sonunda yıllık 20 milyar dolar gelir üretmesini belirlemişti.

Yazılım devinin yeni açıkladığı finansal raporları, şirketin bu hedefine bir yıl erken ulaştığını gösteriyor. Azure’un yıllık geliri son raporlara göre 20.4 milyar dolara ulaşmış durumda.

- Advertisement -

Şirketin odak noktası bulut servisleri

Şirketin CEO’su Satya Nadella yaptığı açıklamada, “bu çeyrekte ticari bulut servislerimizdeki gelir düzeyini, iki yıl önce koyduğumuz 20 milyar dolar hedefine çıkarmış bulunuyoruz,” ifadesini kullanarak şirketi bir bulut şirketine çevirmek konusundaki politikasının yolunda gittiğinin altını çizmiş oldu.

Satya Nadella, neredeyse her medya buluşmasında büyük harflerle vurgulayarak artık odak noktalarının bulut sistemleri olduğunu hatırlatıyor. Son çeyreğin finansal raporlarında bulut sistemlerinin 20 milyar dolar üzerinde getiri sağlaması da bu politikanın başarıya ulaştığını işaret ediyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir