Techinside Google News
Techinside Google News

Robotlar 2030 yılında 800 milyon işi elimizden alacak

Robotlar, 2030 yılında insanlığın birçok işini elinden alacak. Yayınlanan yeni bir rapor, yakın gelecekteki otomasyonu gözler önüne seriyor.

Robotlar ve otomasyon sistemlerin gelişmesi, danışmanlık şirketi McKinsey‘in açıkladığı yeni rapora göre 2030 yılına geldiğimizde birçok insanın işini kaybetmesine neden olacak.

Robotlar 2030 yılında binlerce kişiyi işsiz bırakacak

Günümüzde sürücüsüz araçların iyiden iyiye hayatımıza girmesi, yapay zeka destekli birçok farklı sistemin geliştirilmesi ve robotlarla birlikte zaten insan oğlunun birçok işi kaybedeceği bilinen bir gerçek. Yayınlanan rapor da, insanlığın yakın gelecekte ciddi değişimlere gireceğini kanıtlar nitelikte.

- Advertisement -

Raporda dikkat çeken detaylardan biri restoran çalışanlarının ve makine operatörlerinin çok büyük ihtimalle yerini robotlara bırakacağı yönünde. Diğer yandan çocuk bakıcıları ve bahçıvanlar şu anda robotlara karşı en güvenli meslekler olarak görünüyor.

Raporda yer alan bilgilere göre bugün yaptığımız işlerin en az yarısı potansiyel olarak otomasyon ile de yapılabilir. 2030 yılında eğer adaptasyon süreci düzgün ilerlerse bunun %30’u yani yaklaşık 800 milyon işin robotlar tarafından yapılması bekleniyor. Sonuç olarak ise mevcut iş gücünün %14’ü ya da bir başka deyişle 375 milyon kişi, kendisine yeni bir iş bulması gerekecek. Bu değişimden en çok etkilenecek ülke ise Çin olacak. Ülkenin 100 milyon işçisinin bu değişimden etkileneceği ön görülüyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir