Techinside Google News
Techinside Google News

Aynı gün teslimatın cazibesi

İnternetten verdiğiniz bir siparişin aynı gün içinde teslim edilmesi müşteri memnuniyetini doğrudan etkiliyor. Ülkemizde ise durum biraz farklı.

Amazon bir süredir Amerika’daki belli eyaletlerde ve şehirlerde aynı gün içinde teslimat hizmetini veriyor. Pek çok kişinin satın alma kararını doğrudan etkileyecek bu hizmet için geri kalmak istemeyen Barnes & Noble da Google ile bir anlaşmaya girerek benzer bir hizmeti başlatıyor. Ancak bu hizmetin maliyetini göz ardı etmemek gerek. Eğer 10 dolar fiyatlı bir kitabı 15 dolara aynı gün teslim alabilecekseniz muhtemelen iki kez düşüneceksinizdir.

Ülkemizde de büyük şehirlerde benzer hizmetleri e-ticaret sitelerinin vermeye başladığını görüyoruz. Öte yandan Türkiye’de aynı günü bir kenara koyarsak siparişi verdikten 15 gün sonra bile ürününü teslim alamayanların olduğunu göz ardı etmemek lazım. Bu konu ile alakalı sikayetvar.com sitesinde binlerce şikayet olduğunu görüyoruz. Bu durum kısmen e-ticaret sitelerinden kaynaklandığı gibi ülkemizdeki lojistik sektörünün genel durumundan da kaynaklanıyor.

- Advertisement -

Açıkçası bu durumun bir fırsata dönüştürülebileceğini ve bu konuda müşteri memnuniyeti sağlayan şirketlerin kısa sürede pazarın devlerine karşı meydan okuyabileceklerini düşünüyoruz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:06:39

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir