Techinside Google News
Techinside Google News

Ekonomi bakanlarının gündeminde ne var?

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) ekonomi ile ilgili 4 bakanın mesajlarını ve o mesajlardan hareketle gerçekleşen paylaşımları analiz etti.

Ekonomi yönetiminde sorumluluk üstlenen 4 bakan ile ilgili paylaşımların analiz edildiği çalışmaya, 14 Temmuz-14 Ağustos 2014 tarihleri arasındaki 113 bin 105 adet paylaşım dahil edildi. Konu başlıklarının 9 maddede derlendiği araştırmanın en popüler konusu faiz oldu.

Toplam paylaşımların yüzde 51’i faiz, yüzde 20’si enflasyon, yüzde 12’si kredi derecelendirme, yüzde 7’si büyüme, yüzde 4’ü de milli geliri konu aldı. TÜGİAD Başkanı Yücelen, elde ettikleri sonuçların ekonominin geleceği için parlak bir perspektif çizmediğini söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti; “Dünya ekonomisi bir yere giderken bir tam tersine gidiyoruz. Bakın, tüm dünya inovasyonu, KOBİ’leri, istihdamı, ileri teknolojiyi konuşuyor. Bizim konuşmalarımıza bakınca acı gerçek ortaya çıkıyor. Yüz tane mesajın sadece 3 tanesi AR-GE, 2 tanesi KOBİ, 1 tanesi girişimcilik ile ilgili iken yüksek teknoloji’nin payı sıfır.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir