Techinside Google News
Techinside Google News

Maske takan kişiler için yüz tanıma sistemi geliştirildi

Maske takan kişi sayılarında yaşanan artışın ardından yeni yüz tanıma sistemi geliştirildi. Artık maske takan kişilerin de yüzleri tespit edilebiliyor.

Maske takan kişi sayılarında yaşanan artışın ardından Çin’de yeni bir yüz tanıma sistemi geliştirildi. Bu sistemle, maske takan kişilerin de yüzleri tespit edilebiliyor.

Yüz tanıma sistemi geliştirildi

Koronavirüs salgını nedeniyle maske takan kişi sayısında önemli derecede artış yaşandı. Yüz tanıma teknolojilerine ağılık veren Çin, bu konuda yeni bir önlem alıyor.

- Advertisement -

Hanwang Technology isimli bir şirket, hızla yayılan koronavirüs salgınına karşılık yeni bir önlem aldı. Maske takan kişi sayısında yaşanan artış, şu anda güvenlik amaçlı kullanılan elektronik gözetleme sistemlerinin kullanılamaz hale gelmesine neden oldu. Hanwang Technology ise maske takan kişilerde de çalışan bir yüz tanıma sistemini geliştirdiğini duyurdu.

Pekin merkezli şirket, son yıldır üzerinde çalışılan bir teknolojiyi kullanarak 6 milyon maskelenmiş yüz ile kendi veritabanını oluşturdu. Bu veritabanı kullanarak, yüz tanıma sistemi daha ileri bir seviyeye getirildi. Geliştirilen yeni sistemin maske takmayan kişiler yüzde 99.5, maske takan kişilerde yüzde 95 doğruluk oranıyla çalıştığı belirtiliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir