Techinside Google News
Techinside Google News

Intel stok sorununu çözebilecek mi?

Intel stok sorunu nedeniyle üretimde de aksamalar yaşıyor. Yatırımcılar ise Intel’in stok sorununu acil olarak çözmesini istiyor.

Intel stok sorunu nedeniyle üretimde de aksamalar yaşıyor. Yatırımcılar ise Intel’in stok sorununu acil olarak çözmesini istiyor.

Intel stok sorunu nedeniyle zor durumda

İşlemci sektöründe AMD ile Intel arasındaki rekabette liderlik sık sık el değiştiriyor. İki şirketin dönemsel olarak yaşadığı stok sorunları, bu liderlikte belirleyici rol oynuyor.

- Advertisement -

Özellikle de AMD’nin son dönemde yaptığı kritik hamleler, Intel’i bu rekabette zor durumda bıraktı. Apple ile modem üretimi konusunda anlaşma sağlayan Intel, 14nm üretim hatlarını ayırmıştı. Buna 10nm üretiminde yaşanan verinlilik sorunları da eklenince ve pandemiyle birlikte talepte artış yaşanınca, Intel üretimde bir hayli zor durumda kaldı.

Samsung ve TSMC’ye üretimini kaydıran Intel, bu şekilde de çözüme ulaşamadı. Bu nedenle Intel hisselerinde yüzde 21 oranında bir düşüş yaşandı. Intel’in piyasa değeri 200 milyar dolara düşerken, AMD piyasa değerini 110 milyar dolara çıkarmaya başardı.

Intel’in hissedarları ve yatırımcıları bu düşüşten bir hayli rahatsızlık duydu. Intel’den üretim sürecini tekrar toparlaması ve piyasa değerini yeniden artırması isteniyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir