Techinside Google News
Techinside Google News

Argo ve Ford otonom araçlarını piyasaya sürecek

Argo ve Ford otonom araçlarını Lyft ile işbirliği yaparak piyasaya sürecek. Bu birliktelikle en az 1.000 otonom araç yollarda olacak.

Argo ve Ford otonom araçlarını Lyft ile işbirliği yaparak piyasaya sürecek. Bu birliktelikle en az 1.000 otonom araç yollarda olacak.

Argo ve Ford otonom araçlar için Lyft ile çalışıyor

Otonom araç teknolojisi girişimi Argo AI ve müşterisi Ford, Miami ve Austin’den başlayarak önümüzdeki 5 yıl içinde Lyft’in araç çağırma ağında en az 1.000 sürücüsüz aracı piyasaya sürmeyi planlıyor.

- Advertisement -

Argo’nun otonom araç teknolojisiyle donatılmış ilk Ford sürücüsüz araçları, bu yılın sonlarında Lyft’in Miami’deki uygulamasında kullanıma sunulacak. Şu anda ise Ford ve Argo, Miami’de yıllardır var ve aktif bir test aracı filosuna sahipler.

Şirketin kendi kendini süren dağıtım iş birimi olan Lyft’s Autonomous’un başındaki Jody Kelman’a göre, Austin gelecek yılı takip edecek ve kalan ABD şehirleri 2023 ve sonrasında Lyft uygulamasına eklenecek. Argo şu anda Detroit, Palo Alto, Pittsburgh ve Washington, D.C.’de testlerini sürdürüyor.

Argo CEO’su Bryan Salesky, rgo’nun en çok iki veri alanıyla ilgilendiğini söyledi: uygulamasındaki insan sürücüleriyle ilgili güvenlik bilgileri ve daha genel olarak bir şehirde yolculuk hareketlerinin nasıl göründüğü. Ani frenleme olayları ve hatta çarpışmalar gibi telemetri bilgilerini içeren sürüş verileri ise mevcutta Lyft’te bulunuyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir