Techinside Google News
Techinside Google News

Moskova’da metrolarda Face Pay dönemi başlıyor

Moskova’da metrolarda Face Pay yani yüz ile ödeme dönemi başlıyor. Bu yöntemle yolcular, yüzlerini taratarak ödeme yapabilecekler.

Moskova’da metrolarda Face Pay yani yüz ile ödeme dönemi başlıyor. Bu yöntemle yolcular, yüzlerini taratarak ödeme yapabilecekler.

Moskova’da metrolarda Face Pay denemesi başlıyor

Moskova’nın metro ağı, Cuma günü 240’tan fazla istasyonda yüz tanıma teknolojisini kullanan bir ücret ödeme sistemi başlattı.

- Advertisement -

12.7 milyonluk bir şehir olan Moskova, dünyanın en büyük video gözetim sistemlerinden birine sahip. Yüz tanıma teknolojisini kullanarak COVID-19 karantinası uygulayan ve siyasi mitinglere katılan protestocular, polisin bunu önleyici tutuklamalar ve gözaltılar yapmak için kullandığını da belirtti.

Yetkililer artık yolculara kameralarla donatılmış bilet kapılarında “yüzle ödeme” adı verilen bir sistem kullanarak yüz tanıma kullanarak ödeme yapma seçeneği sunuyor. Rusya’nın başkentindeki ulaştırma başkanı Maxim Rixtov yaptığı açıklamada, “Moskova, bu sistemi bu ölçekte çalıştıran dünyadaki ilk şehir” dedi. Liksutov, “Face Pay” kullanımının isteğe bağlı olduğunu ve diğer ödeme yöntemlerinin kullanılmaya devam ettiğini söyledi.

Şehrin ulaşım departmanı, banliyö verilerinin güvenli bir şekilde şifrelendiğini söyledi. Ancak dijital hak grupları, sistemin mahremiyet ve insan haklarını tehlikeye atabileceğini söylüyor. Moskova Belediye Başkanı, Rusya’nın futbolda Dünya Kupası’na ev sahipliği yaptığı 2018’de aranan suçluları bulmak için metroya yüz tanıma sistemi yerleştireceğini duyurdu.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir