Techinside Google News
Techinside Google News

Amazon işçileri sendika oylamasına doğru ilerliyor

New York’ta Amazon işçileri sendika oylamasına doğru ilerliyor.  Şirketin JFK8 deposu, başka bir tarihi sendikalaşma hamlesinin merkezi olabilir.

Amazon işçileri sendika oylaması yapabilir

Amazon bir yıldan kısa bir süre içinde ikinci bir sendikalaşma çabasıyla karşı karşıya kalabilir. The New York Times’a göre, şirketin New York City’deki JFK8 ikmal merkezindeki saatlik işçiler, bir sendika seçimi başvurusunda bulunmak için imza toplama sürecindeler.

- Advertisement -

Çalışanların, Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu ile iletişime geçmeleri bekleniyor. Ajansın talebi kabul etmesi, Amazon için potansiyel olarak önemli sonuçları olan bir oylamaya yol açacak.

Geçtiğimiz Nisan ayında Amazon; Bessemer, Alabama’daki BHM1 sipariş karşılama merkezinde tarihi bir sendika oylamasını geride bıraktı. Seçime katılan 3.000’den fazla çalışanın yaklaşık 1.700’ü sendikalaşmaya karşı oy vererek Amazon’a rahat bir çoğunluk sağladı. Ancak seçim, Bessemer’deki yaklaşık 5.800 işçiyi temsil etmeye çalışan Perakende, Toptan Satış ve Büyük Mağazalar Sendikası (RWDSU) ile şirketi oylamayı haksız şekilde etkilemekle suçlayarak tartışmalara yol açtı. Ağustos ayında Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu, Amazon’un ABD çalışma yasalarını ihlal ettiğine karar verdi ve Bessemer’deki işçilerin yeni bir seçim yapmasını tavsiye etti.

Amazon, JFK8’de 5.000’den fazla işçi çalıştırıyor. Tesis büyüklüğünün ötesinde, pandeminin başlangıcından bu yana çok sayıda protestonun yeri oldu. JFK8’de sendikalaşma çabalarına öncülük edenler arasında Christian Smalls da var. Amazon, şirketin depoda COVID güvenliğini ele alması konusunda bir grev düzenledikten sonra Smalls’ı kovdu. O sırada şirket, Smalls’un etkinliğe katılarak bir karantina emrini bozduğunu söyledi. Yılın başında New York, şirketin Smalls’a misilleme yaptığını iddia ederek Amazon’a dava açtı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir