Techinside Google News
Techinside Google News

Xiaomi Pekin’de otomotiv fabrikası kuracak

Xiaomi Pekin’de otomotiv fabrikası kurarak, üretimini burada gerçekleştirecek. Bu fabrikanın yılda 300 bin araç üreteceği belirtiliyor.

Xiaomi Pekin’de otomotiv fabrikası kurarak, üretimini burada gerçekleştirecek. Bu fabrikanın yılda 300 bin araç üreteceği belirtiliyor.

Xiaomi Pekin’de otomotiv fabrikası için harekete geçti

Akıllı telefon devi Xiaomi Corp, elektrikli araç birimi için Pekin’de yılda 300 bin araç üretebilecek bir tesis kuracağını söyledi.

- Advertisement -

Reuters’e göre fabrika iki aşamada inşa edilecek. Xiaomi, hükümet destekli ekonomik kalkınma ajansı Beijing E-Town’ın resmi sitesinde yaptığı açıklamada, otomobil biriminin genel merkezini, satış ve araştırma ofislerini Pekin Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma Bölgesi’nde inşa edeceğini söyledi. Beijing E-Town, Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun tarafından Ekim ayında açıklanan bir hedef olan 2024’te tesisin seri üretime ulaşmasını beklediğini söyledi.

Mart ayında Xiaomi, 10 yıl boyunca yeni bir elektrikli otomobil bölümüne 10 milyar dolar yatırım yapmayı taahhüt edeceğini bildirdi. Şirket, elektrikli araç ünitesinin işletme kaydını Ağustos ayı sonlarında tamamladı. Şirket, akıllı telefon işi için yurt içi satış büyümesini teşvik etmek için binlerce mağaza açıyor, ancak sonunda bu mağazaları elektrikli araç satma planları için bir kanal olarak kullanmayı planlıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir