Techinside Google News
Techinside Google News

TuSimple sürücüsüz otonom kamyonunu tamamladı

TuSimple sürücüsüz otonom kamyonu ile yollara çıktı. TuSimple bu çalışmayla bir ilki başarmış oldu.

TuSimple sürücüsüz otonom kamyonu ile yollara çıktı. TuSimple bu çalışmayla bir ilki başarmış oldu.

TuSimple sürücüsüz otonom kamyonunu yollarda test etti

Otonom kamyonculuk girişimi TuSimple, şirkete göre araçta bir insan olmadan halka açık ilk yollarda çalışan ilk otonom kamyonunu tamamladı. TuSimple’ın Otonom Sürüş Sistemi (ADS), Arizona’daki bir demiryolu ile Phoenix’teki bir dağıtım merkezi arasındaki caddeler ve otoyollar boyunca insan müdahalesi olmadan gerçekleştirilen 80 millik yolun %100’ünü gerçekleştirdi.

- Advertisement -

Bu test, şirket için bir dönüm noktası oldu. Başkan ve CEO Cheng Lu, teknolojisini 2024 yılına kadar amaca yönelik kamyonlara ölçeklendirmeyi hedefliyor.

TuSimple’ın Los Angeles, California’dan Jacksonville, Florida’ya uzanan büyük bir nakliye rotası olan I-10 boyunca bir saat 20 dakikalık sürüşü, kısmen park tesislerine sahip olduğu için şirketin gelecekteki ticari operasyonlarına doğal olarak uyuyor. Kamyon kargo taşırken, pilot çalıştırmanın odak noktası ticari olmaktan çok teknolojikti. Son bir buçuk yılda şirket, otoyolun bu bölümünde 150.000 mil ayarına kadar 1.800 koşu gerçekleştirdi ve sürücülük programını 2022’ye kadar test etmeye devam etmeyi planlıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir