Techinside Google News
Techinside Google News

Katı hal piller karbon emisyonlarını azaltabilir

Brüksel merkezli Taşıma ve Çevre kampanya grubuna (T&E) göre katı hal pilleri, sıvı lityum iyon pillere kıyasla elektrikli araç pillerinin karbon ayak izini 'a kadar azaltma potansiyeline sahip.

Brüksel merkezli Taşıma ve Çevre kampanya grubuna (T&E) göre katı hal pilleri, sıvı lityum iyon pillere kıyasla elektrikli araç pillerinin karbon ayak izini %39’a kadar azaltma potansiyeline sahip.

Transport & Environment (T&E) hammadde yaşam döngüsü analizinde uzmanlaşmış Londra merkezli bir şirket olan Minviro’dan araştırma görevlendirdi. Minviro, gelişmekte olan katı hal teknolojisini mevcut pil kimyalarıyla karşılaştırdı.

Katı hal pillerin 2025’ten itibaren elektrikli araçlarda kullanılması bekleniyor ve Ford ve BMW bunları 2022’nin sonlarında test etmeye başlayacak.

T&E, Minviro’nun yürüttüğü çalışmayı özetliyor: “Analiz, geliştirilmekte olan en umut verici kimyalardan biri olan bir NMC-811 katı hal pilini mevcut lityum iyon teknolojisiyle karşılaştırıyor. Katı hal teknolojisi, elektrik akımını taşımak için sıvı elektrolitler yerine katı seramik malzeme kullanır, ayrıca pilleri daha hafif, daha hızlı şarj ve nihayetinde daha ucuz hale getirir”

T&E’de temiz araçlar yetkilisi Cecilia Mattea: Elektrikli araçlar zaten gezegen için yağ yakmaktan çok daha iyi ve pillerin karbon ayak izi her yıl düşüyor. Ancak katı hal teknolojisi bir adım değişikliğidir, çünkü daha yüksek enerji yoğunlukları, onları yapmak için çok daha az malzeme ve dolayısıyla çok daha az emisyon anlamına gelir” diyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir