Techinside Google News
Techinside Google News

Elektrikli uçak sertifikasyon şirketi 2026’da faaliyete başlıyor

Elektrikli uçak üreticisi Eve Holding’ten Luiz Mauad, 2026'da ticari faaliyetlere başlama hedefine ulaşmak için "yolda" olduğunu ve uçaklarını sertifikalandırmanın en iyisi olduğunu söyledi.

Elektrikli uçak üreticisi Eve Holding’ten Luiz Mauad, 2026’da ticari faaliyetlere başlama hedefine ulaşmak için “yolda” olduğunu ve uçaklarını sertifikalandırmanın en iyisi olduğunu söyledi.

Eve’in hizmet ve filo operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı Luiz Mauad, verdiği bir röportajda yetkililerin 2023’te sektör için “birkaç yıl içinde” sertifikasyon yolunu açacak kurallar oluşturma konusunda ilerleme kaydetmesini beklediğini söyledi.

Brezilyalı uçak üreticisi Embraer SA tarafından kontrol edilen Eve, geçen yıl Brezilya’nın sivil havacılık düzenleyicisinin daha önce 2.700’den fazla sipariş biriktirmiş olan elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) uçağını onaylaması için bir süreç başlattı. Mauad, Buenos Aires’teki MRO Latin Amerika etkinliğinden önce “Elbette hizmete girmek önemli bir kilometre taşıdır, ancak ondan önce sertifikasyon gelir diyor.

Mauad, Eve’in Embraer’in uzmanlığıyla desteklenen “sağlam proje” konusunda kendinden emin olduğunu belirterek, 2026’da operasyonlara başlama hedefini yineledi.

Eve’in, Amerika Birleşik Devletleri’nde listelenmesinin ve Brezilya’nın devlet kalkınma bankası BNDES’in ek finansmanının ardından, başlangıçta 540 milyon dolara mal olması planlanan proje için gereken nakde zaten sahip olduğunu söyledi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir