Techinside Google News
Techinside Google News

Fintech girişimi bankadan hisse aldı

Startup ekosisteminde çok nadir görülen bir şekilde Slice isimli girişim, Hindistan bankası North East Small Finance'ın hissesinin yüzde 5’ini satın aldı.

Startup ekosisteminde çok nadir görülen bir şekilde Slice isimli girişim, Hindistan bankası North East Small Finance’ın hissesinin yüzde 5’ini satın aldı.

Bengaluru merkezli startup, Eylül ayında Guwahati merkezli küçük finans bankasının yüzde 5 hissesi için 3.42 milyon dolar yatırım yaptı. Yatırım, Hindistan Merkez Bankası’nın katı yeni yönergelere sıkı sıkıya uymayı zorunlu kılarak kartlar ve borç verme kategorilerinde faaliyet gösteren birçok fintech girişiminin kanatlarını kırptığı bir zamanda geldi.

Bir girişim için önemli bir dönüm noktası olduğu kabul edilen bankadaki hissenin destekçileri arasında Tiger Global, Insight Partners, Blume Ventures ve Axis Bank’ı bulunuyor. Bunun 1.55 milyar dolarlık bir girişim olan Slice’a nasıl hemen fayda sağlayacağı belli değil.

Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan, bankalar ve fintech girişimleri etkileşimlerini iyileştirmenin yollarını ararken ilginç bir dönemden geçiyor. Federal Bank ve SBM Bank India, işlerini güçlendirmeye çalışırken son yıllarda birçok yeni şirkete müşteri olarak geldi. HDFC ve ICICI dahil yavaş yavaş büyüyen bankalar da görüşmelerini daha genç firmalarla genişletti. Hindistan’ın en büyük özel bankası olan HDFC, yakın zamanda Hindistan’da ve diğer pazarlarda tüccar hizmetleri sağlayan bir SaaS platformu olan Mintoak’ı destekledi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir