Techinside Google News
Techinside Google News

Samsung Türkiye’deki ilk Ar-Ge merkezini açıyor

Yeni Ar-Ge merkezi için İstanbul Teknopark’ı seçen dSamsung Electronics; Türk teknoloji şirketi Semper-Tech ile işbirliğine giderek, Türkiye’deki Ar-Ge çalışmalarını başlattı.

Samsung_ArGeSamsung Electronics, 17 ülkede bulunan 36 araştırma ve geliştirme merkezlerine bir yenisini eklemek üzere Türkiye’yi seçti. Bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Semper-Tech ortaklığıyla hayata geçen Ar-Ge merkezinde başta sağlık ve eğitim yazılım ve uygulamaları olmak üzere, 4G teknolojileri çalışmalarına odaklanılacak. Çalışmalar doğrultusunda, yılda ortalama 4 ila 5 projenin tamamlanması hedefleniyor.

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung, Samsung’un Ar-Ge’ye vizyonunu şu sözlerle ifade etti: “Dünyanın lider teknoloji şirketi olmamızı, araştırma ve teknoloji alanındaki yenilikçi buluşlarımıza borçluyuz. Ar-Ge’nin başarısı sadece bu alana yapılan yatırımların düzeyine değil, aynı zamanda bu Ar-Ge ağının kapsamına, yani meyve veren bu ağacın dallarının ne kadar uzağa eriştiğine da dayanmaktadır. Samsung’un başarılı Ar-Ge stratejisinin arkasında güçlü insan kaynakları ve Samsung’un yerel pazar dinamiklerine yönelik derin bilgisi yatıyor. Bu doğrultuda dünyanın dört bir yanına yayılmış Ar-Ge ağına sahibiz.”

- Advertisement -

Yoonie Joung, Teknopark İstanbul’da açılan Ar-Ge merkezinin kapsamını ise; “Ar-Ge merkezimizin açılışının, Türkiye’de 4G çalışmalarının hızlandığı bugünlere denk gelmesi tesadüf değil. 4G konusundaki küresel bilgi birikimimizi, yerel bilgi ve geri bildirilmlerle besleyerek büyütmeyi hedefliyoruz. Ar-Ge merkezimiz, Türkiye’de yazılım ve uygulama geliştirme yolunda, attığımız önemli bir adımı temsil ediyor. Çalışmalarımızda çoğunlukla eğitim ve sağlık konularına odaklanacağız. Her yıl daha da gelişecek Ar-Ge takımımızda, eğitimi ve yetenekleri ile geleceği parlak mühendisleri istihdam edeceğiz” diyerek açıkladı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir