Techinside Google News
Techinside Google News

Hollanda Twitter’dan sansür istiyor

Hollanda parlamentosu başkanı Vera Bergkamp Twitter'dan ülkenin milletvekilleri hakkında yayınlanan tehditleri durdurmasını istedi

Hollanda parlamentosunun başkanı olan Vera Bergkamp, Çarşamba günü Twitter’a çağrıda bulunarak ülkenin milletvekilleri hakkında sosyal medya platformunda yayınlanan tehditlerin durdurulması için harekete geçmesini istedi.

Vera Bergkamp, Amerikan şirketinin Küresel İlişkiler departmanına gönderdiği bir mektubu kamuoyuna açıkladı ve “derin endişe” duyduğunu belirtti. Mektupta, milletvekilleri hedef alarak ölüm tehditleri içeren “şiddet ve hatta cinayet çağrıları” içeren son tweetlere dikkat çekildi. Bergkamp, “Bu muhtemelen Hollanda ceza hukuku kapsamında cezalandırılabilir,” diye tweet attı.

- Advertisement -

Hollanda’nın anti-İslam Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders, Twitter’da ölüm tehditlerinin sıkça hedefi oldu ve bu durum on yılı aşkın bir süredir devam ediyor.

Milyarder Elon Musk, Ekim 2022’de Twitter’ı satın aldı ve hızla içerik moderasyonundan sorumlu bazı personeli, daha otomatik sistemlere yönelik olarak işten çıkardı.

Kendini “ifade özgürlüğü mutlakçısı” olarak tanımlayan Musk, Twitter’ı, platformun nefret ve ayrılıkçılığın bir yankı odasına dönüşmesini önlemek amacıyla satın aldığını belirtmişti. “Biliyorum ki Twitter, toksik ve yasa dışı içeriği en aza indirmek için yoğun bir şekilde çalışıyor,” diyen Bergkamp, “Bununla birlikte, ifade özgürlüğümüzü korumak amacıyla bu soruna derhal çözüm bulmanızı talep ediyorum.” diyor.

Parlamento üyesi olmasa da, Hollanda’nın merkez sol D-66 Partisi’nden Maliye Bakanı Sigrid Kaag da çevrimiçi ve çevrimdışı tehditlere maruz kalmıştı. Geçtiğimiz hafta, Kaag, bu durumdan dolayı politikadan çekilmeyi düşünebileceğini belirtmiş ve bunun üzerine ulusal bir tartışma başlamıştı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir