Techinside Google News
Techinside Google News

Çağrı merkezi sektörü bir araya geldi

ÇMD sektörün tüm paydaşlarını geleneksel sektör buluşmasında bir araya getirdi.

cmd-etkinlik2015+%284%29Çağrı Merkezleri Derneği, 10 Nisan Cuma günü düzenlediği “İletişimin Merkezi, İstihdamın Öncüsüyüz”  adlı etkinliğinde içkaynak-dışkaynak çağrı merkezi firmalarıyla, sektöre hizmet sunan teknoloji ve eğitim firmalarının üst düzey yöneticilerini kamu kurumlarının yetkilileri ile bir araya getirdi. Yaptığı çalışmalarla çağrı merkezi sektörünün gelişimine ve büyümesine önemli katkılar sağlayan Çağrı Merkezleri Derneği,  bu özel buluşmada hem, 2014 yılını değerlendirdi hem de, sektörün geleceğini masaya yatırdı.

Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD), her yıl geleneksel olarak düzenlediği sektör buluşması etkinliğini bu yıl 10 Nisan 2015 tarihinde İstanbul’da, Shangri-La Bosphorus Otel’de gerçekleştirdi. Yaklaşık 300 davetlinin katıldığı etkinliği açılışını her sene olduğu gibi BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer gerçekleştirdi. Sunuculuğunu ekranların ünlü ismi Burcu Esmersoy’un üstlendiği ve “İletişimin Merkezi, İstihdamın Öncüsüyüz” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, çağrı merkezlerini etkileyen önemli yasal düzenlemeler hakkında bilgilendirme, sektörün en büyük sorunlarından birisi olan çalışan sirkülasyonu ve çözüm önerileri, yeni iş alanları arasındaki sosyal medyada en iyi müşteri yönetimi hizmetinin nasıl olması gerektiği gibi pek çok konu tartışıldı.

- Advertisement -

Çağrı merkezlerinde istihdam artıyor, büyüme sürüyor
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Tayfun Acarer, çağrı merkezlerinin yarattığı istihdam ile Türkiye’nin bölgesel kalkınmasına en çok katkı sağlayan sektörlerden birisi olduğunu ifade ederken bu alanda istihdam teşviklerinin arttırılması gerektiğine dikkat çekti. Sektörün ihtiyacı olan yasal düzenlemeleri ivedi bir şekilde devreye almak için yoğun çaba sarf etiklerini ifade eden Acarer, etkinliği düzenleyen Çağrı Merkezleri Derneği’ni de hem bu alanda güçlü ve etkin bir meslek birliği olduğu için hem de yürüttüğü faaliyetler sebebiyle tebrik etti.

Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı ise yaptığı konuşmada kurulduğu günden bu yana derneğin başarılı çalışmalara imza attığını ve hızla büyüyen sektörün nabzını tutmaya devam ettiğini söyledi. Tarakçı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  “Sektörümüz açısından son derece önemli olan ve artık geleneksel hale gelen bu etkinliğimizde bizlerle birlikte olan tüm değerli misafirlerimize, sponsor firmalarımıza, dernek üyelerimize ve başta BTK Başkanımız Sn Tayfun Acarer olmak üzere, tüm kamu kurumu temsilcilerimize hoş geldiniz demek istiyorum ve katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.

Bu sektörde yer alan tüm paydaşlarımızın ve yöneticilerin de bildiği üzere, çağrı merkezi pazarı son yıllarda ciddi bir değişim geçirdi ve gelişmesini hızla sürdürüyor. Türkiye’de 80 binin üzerinde insana istihdam sağlayan ve pazar büyüklüğü 1,6 milyar doları geçen sektörümüzde, kalifiye eleman talebinin de artışta olduğunu gözlemliyoruz. Zira gerek sosyal medyanın gelişmesi, gerekse de iletişim sektöründe yaşanan hızlı gelişim neticesinde çağrı merkezleri artık yalnızca sesli iletişim değil, müşterilere farklı kanallardan da seslenmeye başlamış durumdalar. Bununla birlikte, işin çekirdeğini oluşturan sesli iletişim modeli de büyümeye devam ediyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir