Techinside Google News
Techinside Google News

35 milyon Avro’luk fona Türk ortak

İstanbul Şehir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Avrupa Yatırım Fonu'nun açtığı çağrıya verilen konsorsiyum projesi ile 35 milyon avroluk fona ortak oldu.

sehirttoTÜBİTAK tarafından 10 yıl boyunca desteklenmeye hak kazanan ŞEHİR Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) 35 milyon avroluk Avrupa Yatırım Fonu’na yatırımcı olarak katıldı. Fon için özel bir program hazırlayan ŞEHİR TTO, 19 Mayıs 2015’ten itibaren 3 yıl boyunca tüm Türkiye’den başvurular almaya başlayacak.

Program, özellikle patentli buluşu olan akademisyenler, teknoloji sahibi büyümek isteyen en çok 5 yıllık KOBİ’ler, yeni kurulan teknoloji startuplarının başvurularına açık olacak. İlk aşamada filtreden geçirilen proje sahipleri, ikinci aşamada sözlü mülakata tabi tutulacak. Üçüncü aşamaya geçmeye hak kazananların ise Türkiye’de ilk defa uygulanacak yoğun bir “Teknoloji Transferi Hızlandırıcı Programı”na katılımı sağlanacak. Son aşamaya ulaşan projeler, teknik analiz, mentörlük ve yatırıma uygunluk raporuyla birlikte fon yönetimine önerilecek.

- Advertisement -

Haziran ayından itibaren Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Konya, Kayseri, Gaziantep gibi şehirler başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında tanıtım toplantıları düzenleyecek olan ŞEHİR TTO, resmi twitter hesabı @sehirtto‘dan program tarih ve detaylarını duyuracak. Başvurular ise teknolojiturkiye.com.tr adresinden alınacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir