Techinside Google News
Techinside Google News

AB yapay zeka kurallarını belirlemede yavaş ilerliyor

AB genelinde yapay zeka kullanımını yöneten kuralların üzerinde anlaşmaya varılması muhtemelen bir yıldan fazla sürecek.

AB genelinde yapay zeka kullanımını yöneten kuralların üzerinde anlaşmaya varılması muhtemelen bir yıldan fazla sürecek. 2021 yılında Avrupa Komisyonu AI yasalarını hazırladı.

ABD ve Çin, geniş kaynakları, ekonomik güçleri ve hafif dokunuşlu düzenlemeleriyle yapay zeka gelişimine hakim olmaya hazırlanırken, İngiltere ve AB üyeleri de dahil olmak üzere Avrupalı ​​​​rakipler etik standartlarda liderlik edebileceklerine inanıyor.

- Advertisement -

AB düzenlemelerinin taslağında, yapay zekayı kötüye kullanmaktan suçlu bulunan şirketler, küresel cirolarının (hangisi daha büyükse) 30 milyon Euro veya yüzde altısı kadar para cezasına çarptırılıyor. Bu tür para cezaları riski, yatırımları Avrupa’dan uzaklaştırdığı için eleştiriliyor.

AB’nin taslak yapay zeka yönetmeliği, sistemleri üç risk kategorisine ayırıyor:

♦ Sınırlı risk – sohbet robotları, envanter yönetimi, spam filtreleri ve video oyunları gibi sistemleri içerir.

♦ Yüksek risk – kamusal olmayan alanlarda kredibilite, işe alım, adalet yönetimi ve biyometrik tanımlama gibi hayati kararlar veren sistemleri içerir.

♦ Kabul edilemez risk – manipülatif veya sömürücü, sosyal puanlama oluşturan veya kolluk kuvvetleri için kamusal alanlarda gerçek zamanlı biyometrik kimlik doğrulaması yapan sistemleri içerir.

Kabul edilemez risk sistemleri, AB’de konuşlandırılmaları için genel bir yasakla karşı karşıya kalırken, sınırlı risk asgari düzeyde gözetim gerektirecektir.

Yüksek riskli yapay zeka sistemlerini kullanan kuruluşların aşağıdakilere sahip olması gerekir:

♦ İnsan gözetimi.

♦ Bir risk yönetim sistemi.

♦ Kayıt tutma ve kaydetme.

♦ Kullanıcılar için şeffaflık.

♦ Veri yönetişimi ve yönetimi.

♦ Uygunluk değerlendirmesi.

♦ Devlet kaydı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir