Techinside Google News
Techinside Google News

Android Pay neden başarılı olsun ki?

Kimsenin umursamadığı Google Wallet servisinin devamı olan Android Pay'ı başarıya götürecek fark nerede başlıyor?

pay-fullbleedApple’ın dijital ödeme servisi Apple Pay geçen yıl servise girdiğinde, Google başını duvara çok vurmuş olmalı çünkü yıllardır Android telefonlarında bulunan Google Wallet hizmeti atıl durumda beklerken Google bu ödeme servisi hakkında neredeyse hiç adım atmadı, kullanıcıları sahip olacakları kolaylıklar konusunda bilgilendirmedi.

Ancak Apple, ödeme servisi işine çok iyi hazırlanarak giriş yapmıştı. ABD ekonomisinde çok önemli yer tutan sayısız mağazayı kendi renklerine katarak açılış yapan Apple, daha ilk günden iPhone sahiplerine alış veriş yapabilecekleri binlerce mağaza hediye etmişti.

- Advertisement -

Google şimdi, geliştiriciler konferasında Android Pay hizmetini duyurdu. Bu yeni servis isim olarak Apple Pay’ı anımsatsa da aslında hepimiz onun Google Wallet’ın devamı olduğunun farkındayız. Peki, Google şimdi ne yapacak da insanların Android Pay’ı kullanmasını sağlayacak? Farkı nerede yaratacak?

2015 sonuna doğru hizmete başlayacak olan Android Pay için en önemli yenilik, ABD’deki büyük operatörlerin çoğuyla anlaşmaya varmış olması. AT&T, Verizon ve T-Mobile artık satacakları telefonlara Android Pay’ı yükleyecekler ve kullanıcılar daha telefonu aldıkları anda Android Pay’ı kullanmaya başlayacak. Hatta bu operatörler, bu servisi kullanan müşterilerinin telefon faturalarını da Android Pay üzerinden otomatik olarak tahsil edecekler. Yani çok sayıda kullanıcı, otomatik olarak Android Pay’ı kullanmaya başlayacak.

Android Pay’i aktif olarak kullananların sayısı arttınca da, mağazaların Android Pay ödeme sistemlerine geçişi hızlanacak ve Google 2016 içinde ABD içinde hızla pazar payı kazanacak.

Tabi Apple da bu sırada boş durmayacak ve Avrupa’daki varlığını güçlendirmek için Avrupalı ve Uzak Doğulu mağazaları kendine bağlamaya çalışacak ancak Apple’ın ve Google’ın yapılan her alışverişten vergi keser gibi komisyon alıp devletlerin maliye bakanlıklarına ortak olmasına diğer ülkeler ne kadar sıcak bakar bilemiyoruz.

Avrupa Komisyonu’nun, ABD istihbarat ajansları ile çalıştıkları tescillenen ABD teknoloji şirketlerinin ayağını Avrupa’dan kesmek için her türlü imkanı kullandığını biliyoruz. Dolayısıyla, bu sistemlerin Avrupa’ya yayılması biraz daha zaman alabilir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir