Techinside Google News
Techinside Google News

Apple kilitleme modu için neden çalışıyor?

Telefonları kullanmayı zorlaştıran kilitleme modu son günlerde çok sık konuşuluyor. Peki Apple kilitleme modu için neden çalışıyor?

Apple’ın iPhone’ları, hiçbir zaman kullanmanıza gerek kalmayacağını umduğu ve kullanımını çoğunlukla zorlaştıran yeni bir özelliğe kavuştu. Kilitleme Modunun, herkese uygun olmadığını vurguluyor ve bunu “çok az sayıda kişiyi” hedef alan ve çoğu insan için alakasız olacak “isteğe bağlı, aşırı koruma” olarak nitelendiriyor.

Pek çok kişi bu özelliğin varlığından haberdar bile olmayacak. Kilitleme Modu, Apple’ın tepkisinin yalnızca bir kısmı: diğer güvenlik özelliklerinin yanı sıra insanların cihazlarına izinsiz girmesini engellemeyi amaçlayan ayrıntılı güvenlik çalışmalarının yanında yer alıyor. Apple’ın güvenlikten çok gizlilik çalışmalarına odaklandığı bu özellik büyük ölçüde sessizce gerçekleştirildi. Ancak son zamanlarda bu çalışmaların bir kısmı ve Apple’ın kimsenin kullanmak istemediği bir dizi özelliğe bu kadar odaklanmasına neden olan düşünce ortaya çıktı.

- Advertisement -

Apple kilitleme modu gizliliği artıracak

Çalışmaların bir kısmı şu anda Paris’te yapılıyor. Şehrin, Fransa’da güvenli banka kartlarının ilk kez yaygın olarak kullanılmaya başlandığı akıllı kartlar üzerindeki çalışmalar da dahil olmak üzere güvenlik teknolojisi üzerinde uzun bir çalışma geçmişi var. Ancak Apple’ın şehirdeki tesislerindeki faaliyetler çok daha ileriye, iPhone’lara ve diğer cihazlara yönelik. şimdilik gizlidir ve yıllarca ortaya çıkmayacak.

Paris’teki bu çalışmanın bir parçası olarak Apple’ın mühendisleri telefonlarını kırmak için yoğun şekilde çalışıyor. İnce ayarlı sensörler olan lazerler de dahil olmak üzere çok çeşitli teknolojiler kullanarak, güvenliklerindeki açıkları bulmaya ve bunları daha dünyaya gelmeden düzeltmeye çalışıyorlar.Önemli güvenlik açıklarının bile bir güvenlik güncellemesiyle nispeten basit bir şekilde giderilebildiği yazılımdan farklı olarak, müşteri onu satın aldığında donanım Apple’ın elinden çıkıyor. Bu, çipin üretime yaklaşmasından önce, yıllar öncesinden test edilmesi, olası her türlü zayıflığın araştırılması ve düzeltilmesi gerektiği anlamına geliyor. Örneğin, güvenli verileri başkaları tarafından okunamayacak şekilde şifrelemek için Apple’ın çiplerine güvenmek gerekir; Örneğin, bir saldırganın aktarılırken bunları yakalayamamasını sağlamak için, resimlerin iCloud’da yedeklenmek üzere gönderilmeden önce karıştırılması gerekir. Bu, resimlerin kilidini açacak şifreleme anahtarı olmadan anlamsız hale getirmek için ayrıntılı ve karmaşık matematiksel çalışmaların kullanılmasını gerektiriyor.

Geçtiğimiz yıllarda Apple’ın, göreceli olarak küçük ödemeler nedeniyle sürekli eleştirilerle karşı karşıya kalmasının ardından güvenlik araştırmacılarına yazılımındaki hataları bulmaları için ödeme yaptığı hata ödül programındaki ödülleri artırdığına tanık olduk. Şifreleme gibi donanım teknolojileri üzerinde çalışmak ve bunu Paris’teki tesisler gibi tesislerde test etmek, Apple’ın hem donanım hem de yazılım saldırılarına karşı güvenli bir telefon üretmeye çalıştığı anlamına geliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir